Nykredits Arkitekturpris belønner byudvikling

Generel hjælp til Nykredit Online Udskriv denne side Tilføje siden i foretrukne
 

7. maj 2009

Arkitektparret Signe og Christian Cold fik sig en overraskelse i særklasse, da det stod klart, at deres tegnestue Entasis vil modtage en af verdens største arkitekturpriser med en præmiesum på 500.000 kr. - nemlig Nykredits Arkitekturpris.

Tegnestuen Entasis, der bl.a. står bag stregerne til Carlsbergs nye bæredygtige bydel i Valby, vil få overrakt Nykredits Arkitekturpris 2009 af kulturministeren ved en officiel prisoverrækkelse den 25. maj. Tegnestuen Polyform modtager ved samme lejlighed et hædersbevis i form Nykredits Motivationspris på 100.000 kr.


Foto: Arkitekterne Christian og Signe Cold fra tegnestuen Entasis.

 

Bæredygtig dansk byudvikling
I en tid hvor nybyggeriet er trængt af afmatning i byggesektoren, fremhæver Nykredits Fond to yngre danske arkitektprofiler, der har gjort en særlig indsats for at fremme en langsigtet, bæredygtig byudvikling.

Tegnestuen Entasis fik sit store gennembrud i 2007, da de vandt arkitektkonkurrencen om udviklingen af Carlsbergs nye bydel "Vores By" foran en række førende internationale arkitekter.

Ligeledes har den unge danske tegnestue Polyform gjort sig bemærket som en af de tre vindere af den prestigefulde internationale konkurrence om udformningen af Nordhavnen i København.


Foto: Carlsbergs nye bydel "Vores By" udviklet af tegnestuen Entasis.

 

I begge konkurrencer var kravet til bæredygtig byudvikling afgørende.

- Begge prismodtagere fortjener den anerkendelse, som følger med Nykredits arkitekturpriser. Entasis og Polyform har udvist høj arkitektonisk kvalitet i deres bygningsværker, og så har de skabt imponerende resultater i store internationale konkurrencer om udviklingen af fremtidens bæredygtige byer, siger Kent Martinussen, formand for Nykredits prisudvalg og adm. direktør i Dansk Arkitektur Center, der særligt glæder sig over arkitekternes fokus på bæredygtige løsningsmodeller.


Foto: Arkitekterne Thomas Kock og Jonas Sangberg fra tegnestuen Polyform.

 
Arkitekturpris i særklasse
Nykredits Arkitekturpris er Skandinaviens mest prestigefyldte arkitekturpris og er siden 1987 uddelt af Nykredits Fond til førende profiler som Jørn Utzon, Henning Larsen og Olafur Eliasson.
Sidste år indskrev Nykredits pris sig med en forhøjet præmiesum på 500.000 kr. i den internationale elite blandt førende arkitekturpriser som The Pritzker Architecture Prize og den prestigefyldte Mies van der Rohe Pris.

I Nykredit glæder man sig over, at årets to prisvindere står for en nytænkende og bæredygtig tradition inden for dansk arkitektur og byudvikling.


Foto: En fremtidig bæredygtig bydel i Nordhavnen, hvor Polyform var blandt de tre vinderteams.


- Det er formålet med Nykredits Fond at støtte projekter af almennyttig karakter i det byggede miljø. Det er derfor i fondens interesse at belønne to yngre arkitektprofiler, der tænker nyt, bidrager med bæredygtige løsninger og viderefører en flot tradition for dansk arkitektur af høj kvalitet. Begge tegnestuer gør sig gældende i internationale konkurrencer og formår at arbejde med langsigtede byudviklingskvaliteter til gavn for nuværende og kommende generationer, fortæller Peter Engberg Jensen, koncernchef i Nykredit, i forbindelse med offentliggørelsen.

Prisoverrækkelse ved kulturministeren

Arkitekterne Signe og Christian Cold fra tegnestuen Entasis samt arkitekterne Jonas Sangberg og Thomas Kock fra Polyform Arkitekter vil få overrakt de to prestigefulde arkitekturpriser af kulturminister Carina Christensen ved den officielle prisoverrækkelse mandag den 25. maj 2009.
 
Billeder
Her kan du hente billeder i højere opløsning af prisvinderne. Højreklik på linket og vælg "Gem destination som...".
» Arkitekterne Signe og Christian Cold fra tegnestuen Entasis
 
Fakta om
» Nykredits Arkitekturpris
» Tegnestuen Entasis - modtager af Nykredits Arkitekturpris 2009
» Tegnestuen Polyform - modtager af Nykredits Motivationspris 2009