Euriborrenten er tilbage i minus

Drag fordel af laveste renteniveau i Nykredit Internationals historie

Nykredit International tilbyder i første kvartal af 2018 lån med negativ rente. I øjeblikket kan du finansiere din bolig i udlandet med en tilhørende rente på -0,029%

Det seneste år har renten på euriborlån udstedt af Nykredit International danset omkring 0-punktet, og ved årsskifte 2018 kan Nykredit International nu tilbyde realkreditlån med den hidtil laveste rente i historien. Dog skal man huske på, at renten er variabel, hvorfor renten kan stige på et senere tidspunkt i låneforløbet. Om rentens nuværende niveau siger seniorøkonom, Jeppe Borre: ”Renten er netop på undersiden af 0%, så man dypper altså tæerne i de negative renters vandkant og mærker lige netop temperaturen af at have en negativ rente på lånet. Der er dog ikke ligefrem tale om en våd dukkert i vandet med negative renter, eftersom renten kun lige akkurat er under de 0%”.

Hvad betyder det for dig som kunde? 

For dig som kunde betyder det, at det er billigere at optage lån, da rentebetalinger for at have lånet er meget lave.

Hanne Egaa, Nykredit Internationals direktør, knytter følgende kommentar til det nuværende renteniveau: ”Lige nu er renteniveauet rekordlavt og i kombination med at boligpriserne i de områder, hvor danskerne traditionelt køber, ikke er steget nævneværdigt siden krisen, kan budgettet her og nu række længere", og understreger, hvorfor det for nuværende er attraktivt at optage lån.

 

Drag fordel af laveste renteniveau i Nykredit Internationals historie

Derudover markerer Hanne Egaa en anden vigtig overvejelse, der er vigtig at tage højde for, når man overvejer at optage et realkreditlån: "Som alle ved kan renten stige på et tidspunkt. Derfor er det vigtigt, at boligkøberne får lagt et robust budget, der kan holde til kommende rentestigninger”.

Drag fordel af laveste renteniveau i Nykredit Internationals historie

Euribor rentes udvikling

Rentens udvikling fremgår af grafen, og som det fremgår har den nedadgående bevægelse varet siden 2009 og befinder sig i øjeblikket omkring 0%.

Selvom det nuværende renteniveau er fordelagtigt, bør renten i sig selv ikke være et argument for at optage et lån i en udenlandsk bolig, men derimod bør drømmen om at have en bolig i udlandet være det bærende argument.

Læs mere og regn på lån

Du kan regne på forskellige lånescenarier i vores lånberegner, du finder her.

Vil du vide mere om de omkostninger og processer, der følger med et realkreditlån, se denne side hvor processen forklares trin for trin.

FAKTABOKS:

Når du optager et lån i Nykredit International betales følgende rentesatser:

Obligationsrente       = Euribor3-renten
Refinansieringstillæg = Fastsættes i forbindelse med refinansiering af Euribor-renten.
Tilsammen giver de to rentesatser aktuelt et udbud til -0,029%*.

Obligationer udstedt af Nykredit noteres på NASDAQ OMX.


*Denne artikel er udformet på baggrund af renteniveauet den 1. januar 2018. Næste rentefixing sker den 1. marts 2018.

Kilder: http://www.euribor-rates.eu/euribor-rate-3-months.asp og http://www.global-rates.com/interest-rates/euribor/euribor-interest-3-months.aspx

 

Kontakt mig

Jeg ønsker at blive kontaktet vedrørende:
Lån til bolig i Frankrig
Lån til bolig i Spanien
 

Regn på lån

Med nytlånsberegner kan du regne på, hvad det koster at finansiere bolig i udlandet.

 

Kom tættere på drømmen

Lad dig inspirere af nogle spændende film om bolig i udlandet.