Hver til sit

Hver til sit

Når beslutningen om at lade vejene skilles er taget, er det tid til at tænke på fremtiden og ikke mindst økonomien og den fremtidige boligsituation.

Hos Nykredit kan vi hjælpe med det økonomiske overblik både her og nu – og på længere sigt. Her kan du få en oversigt over forhold i din økonomi, som det er vigtigt at forholde sig til.

Første skridt

  • Adskil jeres økonomi - opret egen lønkonto med betalingskort
  • Opret en fælles budgetkonto til betaling af jeres faste udgifter i overgangsperioden
  • Aftal hvilke Betalingsserviceaftaler, som skal betales fælles og hvilke, I hver især skal betale fremover
  • Opret eventuelt en fælles konto til udgifter til jeres børn fx tøj, konfirmation og lejrskole
  • Få slettet eventuelle fuldmagter til hinandens konti

Kom godt videre

  • Overblik over din økonomiske situation
  • Boligsituation – hvem flytter/bliver?
  • Gennemgang af personforsikringer og begunstigelse
  • Gennemgang af skadesforsikringer

Få rådgivning

Få styr på økonomien - læg nyt budget

Bliver du boende i den nuværende bolig, skal du have beregnet, om økonomien stadig hænger sammen. Har du lån i Nykredit, skal det i samarbejde med os afklares, om du kan overtage fælles lån i ejendommen. Vælger du at flytte, er det godt at kende de økonomiske rammer, inden du begynder boligsøgningen.

Med Nykredits SmartBudget kan du lægge budget på 5 minutter.

Forsikring og pension

Det er vigtigt at undersøge, om skilsmissen får betydning for dine pensionsforhold. Det er også vigtigt at kontrollere, om du har de rigtige forsikringsdækninger i forhold til den nye situation. Forsikring og pensionsforhold kan være svære at overskue, så det er en god idé at tale med din Nykredit rådgiver.

Juridisk rådgivning

I forbindelse med en skilsmisse kan det være en rigtig god idé at få juridisk vejledning af en advokat. Advokaten hjælper med bodelingsoverenskomsten og mange praktiske foranstaltninger.

Den nuværende bolig

Hvis I ejer boligen i fælleskskab, må I blive enige om, hvorvidt den skal sælges eller hvem, der eventuelt skal overtage boligen. Hvis du vil overtage den fælles bolig, bør du og din rådgiver i Nykredit nøje overveje den nuværende belåning i ejendommen, når I lægger dit nye budget. Der skal blandt andet tages stilling til, om du fremover kan stå alene for det tidligere fælleslån, og på hvilke vilkår det i givet fald kan bevilges.

Uanset hvad I beslutter, skal der laves en bodeling, hvor både aktiver og passiver gøres op. I hæfter fortsat i fællesskab for fælles gæld, indtil gælden er fuldt indfriet, eller långiver har godkendt, at én af parterne overtager den fulde gældsforpligtelse.

Få den rette rådgivning, når dit liv ændrer sig

Åben, når du har tid

Nykredit Direkte® er åben, når du har tid - også om aftenen og i weekenden.

 

Få overblik

I løbet af en Blå time kommer vi hele vejen rundt om din daglige økonomi.
 

Råd til din økonomi

Har du problemer med privatøkonomien?