Fra kapitalpension til aldersopsparing

Fra kapitalpension til aldersopsparing

Med Skattereform 2012 blev det muligt at ændre sin kapitalpension til en aldersopsparing, og få 2,7% point i rabat på afgiften.

I 2014 har du mulighed for at ændre din kapitalpension til den nye aldersopsparing. I forbindelse med ændringen skal du betale en afgift på 37,3%. Til gengæld skal du ikke betale afgift, når din aldersopsparing skal udbetales. Da afgiften på udbetaling af kapitalpension er 40%, sparer du altså 2,7% point i afgift.

Der er fremsat lovforslag om at forlænge perioden, så du også i 2015 har mulighed for at konvertere din kapitalpension med rabat og opnå afgiftsbesparelsen på 2,7% point.

Aldersopsparing - en god ide

Aldersopsparing er en rigtig god opsparing, hvis du - i forbindelse med at du går på pension - har brug for en engangsudbetaling til fx ændrede boligforhold, en stor rejse, en ny bil eller en rund fødselsdag.

Når du sparer op på aldersopsparing, har du både fordel af lavere skat på afkastet og sikring af, at opsparingen er der, når du skal bruge den ved pensionering.

Indbetal til aldersopsparing

Vi anbefaler, at du ændrer din kapitalpension til en aldersopsparing og fortsætter dine indbetalinger der. Du kan indbetale 28.100 kr. på aldersopsparing i 2014 og 28.600 kr. i 2015.

Forældet Flash Player
For at kunne se indhold skal du installere en nyere Flash Player.

Hvis du ændrer din kapitalpension

Ændrer du din kapitalpension til en aldersopsparing, får du en opgørelse fra os, der blandt andet viser, hvad du har betalt i afgift til staten. Få en forklaring på beregningen her.

Er du stadig i tvivl?

Du kan læse mere om kapitalpension og den nye aldersopsparing nedenfor eller booke en Blå time og få rådgivning og overblik over dine pensions- og formueforhold.

Bliv kontaktet om aldersopsparing

 

Fordele ved aldersopsparing

Aldersopsparing som afløser for kapitalpensionen, har endnu ikke været nogen publikumsmagnet, selvom den har mange fordele.

 

Nykredit Pensionstjek

Få et hurtigt overblik og en vurdering af din samlede opsparing til pension.