Fra kapitalpension til aldersopsparing

Fra kapitalpension til aldersopsparing

Med Skattereform 2012 blev det muligt at ændre sin kapitalpension til en aldersopsparing, og få 2,7% point i rabat på afgiften.

Folketinget har vedtaget lovforslag om at forlænge perioden, så du også i 2015 har mulighed for at konvertere din kapitalpension til aldersopsparing ved at betale en afgift på 37,3 % i stedet for 40 % og dermed opnå en afgiftsbesparelse på 2,7 %-point. Til gengæld skal du ikke betale afgift, når din aldersopsparing skal udbetales.

Aldersopsparing - en god ide

Aldersopsparing er en rigtig god opsparing, hvis du - i forbindelse med at du går på pension - har brug for en engangsudbetaling til fx ændrede boligforhold, en stor rejse, en ny bil eller en rund fødselsdag.

Når du sparer op på aldersopsparing, har du både fordel af lavere skat på afkastet og sikring af, at opsparingen er der, når du skal bruge den ved pensionering.

 

Indbetal til aldersopsparing

Vi anbefaler, at du ændrer din kapitalpension til en aldersopsparing og indbetaler til ordningen. Du kan fx aftale et fast månedligt beløb eller selv overføre til aldersopsparing via mitNykredit. Du kan indbetale op til 28.600 kr. på aldersopsparing i 2015.

Forældet Flash Player
For at kunne se indhold skal du installere en nyere Flash Player.

Hvis du ændrer din kapitalpension

Ændrer du din kapitalpension til en aldersopsparing, får du en opgørelse fra os, der blandt andet viser, hvad du har betalt i afgift til staten. Få en forklaring på beregningen her.

Er du stadig i tvivl?

Du kan læse mere om kapitalpension og den nye aldersopsparing nedenfor eller booke en Blå time og få rådgivning og overblik over dine pensions- og formueforhold.

Bliv kontaktet om aldersopsparing

 

Fordele ved aldersopsparing

Aldersopsparing som afløser for kapitalpensionen, har endnu ikke været nogen publikumsmagnet, selvom den har mange fordele.

 

Nykredit Pensionstjek

Få et hurtigt overblik og en vurdering af din samlede opsparing til pension.