En weekendtur til DGI-byen blev til 15 år som frivillig i Haderslev Badmintonklub

Vores chefkoordinator i region Syddanmark, Hans Henning Boysen, er en af de mange Nykreditere, der er rygraden i dansk foreningsidræt. Sammen med en styrke af ukuelige frivillige er han med til at sikre, at danske talenter kan nå frem til toppen.

Egentlig skulle han bare yde ekstra hjælp på sidelinjen, da sønnen skulle med badmintonholdet til turnering i DGI-byen i København tilbage i 2006. Men da weekenden var slut, vendte Hans Henning Boysen tilbage til Sønderjylland med mod på mere.

- Nogen fra DGI lavede en rigtig god intro til, hvad det egentlig vil sige at være frivillig og aktiv i en forening. Og pludselig var jeg med i bestyrelsen i den lokale badmintonklub, fortæller Hans Henning om den afgørende oplevelse tilbage i 2006.

I dag – 15 år efter – er han både med i det regionale badmintonudvalg under DGI og i bestyrelsen for Haderslev Badmintonklub på tiende år. Og selv om hans egne børn i dag er voksne og videre i andre klubber og som badmintondommere, har Hans Henning ikke planer om at stoppe sin egen frivillige indsats. Tværtimod.

- Jeg bruger mange af de samme evner i mit frivillige arbejde som i mit arbejde i Nykredit. Jeg planlægger, organiserer og følger op. Det giver fordele begge veje. Jeg er med, helt fra vi sender invitationer ud, til vi evaluerer på arrangementet. Man skal være forberedt og kunne tale med kunder; det gælder både i foreningslivet og i mit arbejde i Nykredit.

Læs også: Lenas hjerte banker for håndbolden

Sammenholdet er det bedste

Hans Henning værdsætter sportens evne til at skabe sammenhold. 

- Jeg ville ikke kunne undvære det. Det sammenhold, der er i sådan en forening, og at se glæden og hvordan medlemmerne og folk fra andre klubber, får noget ud af det, vi laver – det er det, der gør det hele værd, siger Hans Henning og tilføjer:     

- Det netværk, jeg har fået gennem både klubben og DGI, er guld værd. Det gælder også i alle mulige sammenhænge, som ikke har noget med badminton at gøre og på helt uventede fronter, siger han.

Før corona lukkede al aktivitet ned, brugte Hans Henning typisk 6-8 timer om ugen på det frivillige arbejder i Haderslev Badmintonklub og DGI. Men arbejdet kunne dog variere meget.

- Ind imellem kan det være presset – eksempelvis op til et stævne. Men i dagligdagen, når sæsonen er i gang og kører, tænker jeg ikke så meget over den tid, jeg lægger i det. Jeg elsker det jo, fortæller han.

Klubberne står over for et kæmpe arbejde

Corona satte en effektiv stopper for klubtræning og arrangementer, og selvom nogle har forsøgt sig med træning på Facebook og online sociale arrangementer, har det ikke rigtig virket alle steder.

- Jeg er helt sikker på, det kommer til at koste medlemmer. Og jeg frygter også, at mange af de frivillige har fået andre interesser og prioriteter under corona, så de ikke kommer tilbage, nu hvor vi åbner igen. Klubberne får et kæmpe arbejde med at få både medlemmer og frivillige tilbage, siger Hans Henning, som ikke er en af dem, der vender ryggen til det frivillige arbejde. Han er klar til at fortsætte, hvor han slap, i takt med at klubaktiviteterne genåbner.

Læs også: Randi brænder for svømningen: Støtter 15-årige søn i drømmen om svømning på eliteplan

Sporten giver energi

Stævnerne og arrangementerne kan i perioder tage en del af fritimerne uden for Nykredit. Men den energi, det giver, når det hele løber af stablen, opvejer indsatsen, fortæller Hans Henning.

- De sidste mange år har vi holdt et stævne i Haderslev Badmintonklub i vinterferien, hvor mange andre klubber også deltager. Det er et stort arbejde, og der går også et par feriedage med det. Og folk kommer igen år efter år. Den feedback – at de kommer igen, og når de giver et skulderklap – det er dét, der gør, at jeg gerne gør det igen, afrunder han.

Nykredits sportslige ildsjæle

I denne portrætserie stiller vi skarpt på nogle af de stærke personligheder i Nykredit, der vier fritiden til det lokale foreningsliv. De stiller op som trænere, arrangører og hjælpere på sidelinjen. Som Danmarks eneste foreningsejede bank er det ingen hemmelighed, at vi er vilde med foreninger. Vi er vilde med det, en forening kan gøre: Nemlig at være en stærk støtte i ryggen og en kraft, der sikrer de fælles interesser. Nykredit er OL-partner og støtter de danske atleters vej mod Tokyo – for vi ved, at forenet kan vi mere.

Kom så Danmark!