Lenas hjerte banker for håndbolden

Lena Palsgaard er en af flere Nykreditere, der har lagt uendeligt mange timer i det frivillige arbejde i danske idrætsklubber. Sammen med en styrke af ukuelige frivillige er hun med til at sikre, at danske talenter kan nå frem til toppen.

Søndage byder ikke på megen morgenhygge med rundstykker og morgenkaffe hjemme hos Lena Palsgaard. Længe før en vis herre får sko på, er hun ude af døren og på vej til dagens første håndboldkamp med U13-drengene fra Lyngby Håndbold Klub.

Pulsen når nærmest ikke ned, før Lena igen står klar på sidelinjen igen – nu til kamp med det andet hold U13-drenge, som hun også er træner for. Efter en hurtig frokost derhjemme runder Lena dagen af med den tredje og sidste kamp – denne gang med et af klubbens damehold, som hun på sjette år er spillende træner for.

Klokken er ofte 16, før Lena lander hjemme i privaten med familien efter en søndag med håndboldkampe. Godt træt, skulle man umiddelbart tro – men nej.

-Tværtimod, sådan en søndag giver mig helt vildt meget energi, siger Lena Palsgaard.

Læs også: Randi brænder for svømningen: Støtter 15-årige søn i drømmen om svømning på eliteplan

En ildsjæl i Lyngby

Lena har gennem flere år været en af de frivillige, der får Lyngby Håndbold klub til at løbe rundt. Både som mangeårigt medlem af bestyrelsen, som spillende træner og gennem det sidste års tid også som træner for 30 U13-drenge. Dertil kommer øvrigt arbejde som fx at arrangere håndboldskole i sommerferien og fundraising til nye faciliteter.

-Det giver utrolig meget mening for mig at være en aktiv del af vores klub. Det motiverer mig, at jeg kan være med til at skabe glæde og oplevelser sammen med ungerne. Halvanden time med 30 drenge i alderen 12-13 år er intenst, og det giver så meget energi og glæde, fortæller Lena Palsgaard.

Bevægelsesstafet gennem Europa

Selvom corona i december 2020 lukkede al fællestræning ned, fik Lena ikke mindre at lave. Sammen med en håndfuld andre fra klubben stablede hun en bevægelsesstafet på benene: Et online træningsfællesskab, hvor klubbens medlemmer kunne gå eller løbe i deres nærområde og efterfølgende uploade antallet af kilometer i en fælles pulje. Det samlede antal kilometer blev omregnet til en distance, der kom hele vejen ned gennem Europa til Tyskland, Frankrig og Spanien til storklubberne i de forskellige lande – med indlagte konkurrencer og præmier undervejs.

-Vi kunne godt se, at corona-nedlukningen kom til at vare ved, så vi måtte gøre noget. Vi fik gået og løbet over 11.500 kilometer de første to måneder, og vi fik helt klart bevæget nogle, der ellers ikke var kommet af sted, fortæller Lena.

Udover bevægelsesstaffen har den også stået på ugentlig fælles styrketræning online og online banko på dameholdet med rødvin på Zoom; Alt sammen noget, der har holdt holdånden og motivationen i gang og sikret tilknytningen til klubben.

Læs også: En weekendtur til DGI-byen blev til 15 år som frivillig i Haderslev Badmintonklub

Harpiks og håndbold for altid

Lenas håndbold- og foreningshjerte begyndte at banke allerede som treårig, hvor hun for første gang fik en håndbold mellem hænderne. Siden har harpiks og duften af sportshal været en central del af hendes liv. Trænerjobbet er i dag også vokset til meget mere end blot at gøre de 12-13- årige drenge bedre til at spille håndbold.

-Jeg lægger meget vægt på, at vi er et hold – ikke kun på banen men også kammeratligt og socialt, påpeger hun.

Og arbejdet i håndboldklubben smitter også af på arbejdet i Nykredit, hvor hun blandet andet arbejder med at udvikle ledere og deres teams.

-Der er klare paralleller fra håndboldbanen til at arbejde i teams i Nykredit. Samtidig tager jeg mit arbejde i Nykredit med ind i sporten, når jeg fx laver en bevægelsesstafet eller starter en håndboldskole – der bruger jeg nogle af mine arbejdsværktøjer også, siger Lena, der ser frem til endnu en sæson i Lyngby Håndboldklub.

-Det motiverer mig helt vildt at opleve, hvordan drengene udvikler sig hen over året. Ikke kun som spillere, men i høj grad også som mennesker – socialt og mentalt. Og den glæde, jeg er med til at skabe hos dem, kommer tifoldigt tilbage. Deres glæde smitter og giver en vild energi, fortæller Lena Palsgaard stolt.

Nykredits sportslige ildsjæle

I denne portrætserie stiller vi skarpt på nogle af de stærke personligheder i Nykredit, der vier fritiden til det lokale foreningsliv. De stiller op som trænere, arrangører og hjælpere på sidelinjen. Som Danmarks eneste foreningsejede bank er det ingen hemmelighed, at vi er vilde med foreninger. Vi er vilde med det, en forening kan gøre: Nemlig at være en stærk støtte i ryggen og en kraft, der sikrer de fælles interesser. Nykredit er OL-partner og støtter de danske atleters vej mod Tokyo – for vi ved, at forenet kan vi mere.

Kom så Danmark!