Randi brænder for svømningen: Støtter 15-årige søn i drømmen om svømning på eliteplan

Randi Hejbroch har tilbragt en stor del af sit ungdoms- og voksenliv i danske idrætsklubber – først som udøver, nu som frivillig. Sammen med en styrke af ukuelige frivillige er hun med til at sikre, at danske talenter kan nå frem til toppen.

Tre årtier med taekwondo er i dag skiftet ud med svømning. Til dagligt arbejder Randi West Hejbroch som seniorsupporter hos Nykredit i Taastrup. I fritiden er hun holdleder for et svømmehold, hvor hendes 15-årige søn Simon svømmer på eliteplan.

- Da vi igen kunne fornemme lugten af klor, var vi næsten som køer, der kommer på græs, griner Randi West Hejbroch. Sammen med et stort hold andre frivillige var hun i marts måned endelig tilbage i svømmehallen for at hjælpe til under kvalifikationen til EM og OL.

- Efter den lange coronanedlukning var vi alle sammen bare glade for at være tilbage, siger Randi, der bruger det meste af sin fritid på bassinkanten, hvor hun især bakker op om sønnen Simons svømmekarriere.

I Danmark er svømning på klubniveau i høj grad drevet af ildsjæle som Randi, der er klar til at træde til for at få træning og turneringer gennemført.

- I svømmeverden er langt det meste arbejde bygget op omkring frivilligt arbejde fra især forældrene til svømmerne. Så snart børnene når til konkurrencesvømning, får vi forældre typisk også kurser i tidtagning og konkurrencesvømmeregler, siger Randi.

Læs også: En weekendtur til DGI-byen blev til 15 år som frivillig i Haderslev Badmintonklub

Passionen skal drive værket

Det er vigtigt for Randi at forklare Simon, at lysten skal drive værket. Hun støtter ham gerne i passionen for svømning, men lysten skal ultimativt komme fra ham selv.

- Jeg minder ham om, at det skal være sjovt, og at han skal gøre sit bedste. Når han har gjort sit bedste, kan han ikke gøre mere, siger Randi.

Simon svømmer seks gange om ugen og brænder for træningen i bassinet. Men som for alle andre atleter kan resultaterne være svingende. Her ser Randi en vigtig opgave i den mentale støtte, hun kan give.

- Jeg siger til ham, at han skal holde fokus og bruge sine oplevelser og erfaring til at blive bedre og udvikle sin svømning. Han skal ikke være ked af det, bare fordi tingene ikke lige spiller en gang i mellem. Det kan gå op og ned for os alle, forklarer hun.

Læs også: Lenas hjerte banker for håndbolden

Sportens evne til at forene

- Det fede ved at lære om svømningens regler og teknik er, at man kan følge med i ens barns hverdag. Man får en særlig indsigt, og jeg får en unik mulighed for at følge Simons udvikling på nært hold, fortæller Randi.

For Randi er det helt enestående ved det sportslige foreningsliv i Danmark, at det kan forene folk som intet andet.

- Jeg har et stærkt bånd til min søn, og det er kun blevet stærkere af, at jeg er så tæt involveret i hans sport. Jeg kender Simons holdkammerater, fordi jeg også er deres holdleder, og jeg har et tæt sammenhold med de andre forældre, siger Randi.

Den gode holdånd er noget, hun tager med ind i arbejdet i Nykredit.

- Det er vigtigt at have god kontakt til kollegaerne. Især under corona, hvor vi ikke har siddet sammen, siger Randi, der også kan bruge elementer fra sit arbejde, når hun holder fri.

- Jeg er også meget struktureret og disciplineret både i mit arbejde i Nykredit og som person, og det er noget, jeg bruger i sporten og har givet videre til min søn, afslutter hun.

Nykredits sportslige ildsjæle

I denne portrætserie stiller vi skarpt på nogle af de stærke personligheder i Nykredit, der vier fritiden til det lokale foreningsliv. De stiller op som trænere, arrangører og hjælpere på sidelinjen. Som Danmarks eneste foreningsejede bank er det ingen hemmelighed, at vi er vilde med foreninger. Vi er vilde med det, en forening kan gøre: Nemlig at være en stærk støtte i ryggen og en kraft, der sikrer de fælles interesser. Nykredit er OL-partner og støtter de danske atleters vej mod Tokyo – for vi ved, at forenet kan vi mere.

Kom så Danmark!