Derfor har 2019 været et så godt aktieår

Når globale aktier ser ud til at komme gennem 2019 med afkast på op mod 30 procent, så skyldes det blandt andet, at vi i 2018 tog forskud på en række negative ting.

Sådan lyder det fra Morten Gregersen, chefporteføljeforvalter for globale aktier i Nykredit.

Bæredygtighed fylder mere og mere hos både selskaber og investorer, lyder det videre, og det er medvirkende til, at fonden Bæredygtige Aktier er den hos Nykredit, der har klaret sig bedst i år med en stigning på omkring 34 pct. Det kigger vi på lidt senere i programmet, ligesom du kan få et indblik i, hvordan afdelingen arbejder.

En række prognoser lover godt for aktieåret 2020, men der skal indtjeningsvækst og udbytter til. Få forklaringen til sidst i programmet.

Morten Gregersen

Head of Global Equities

Ansvarlig rådgiver for Nykredit Invests fire globale investeringsforeninger med aktier på tværs af sektorer og regioner.

Relaterede Artikler

Aktier | 17 min

Amerikanske aktier overrasker positivt, men kan blive ramt af præsidentvalget

Selskaberne på den toneangivende børs i USA overrasker, og så er præsidentvalgkampen i landet gået ind i en ny afgørende fase. I ugens podcast ser vi på udsigterne for det vigtige amerikanske aktiemarked.
Rådgivning | 22 min

Få eksperternes bedste råd til at håndtere de lave renter

Få svar på nogle af de spørgsmål, der melder sig, når renterne er lave, og du gerne vil have mest muligt ud af din opsparing.
Aktier | 3 min

Kursstigninger og coronavirus i fokus for danske aktier

De store, danske selskaber er på sporet, og det kvitterer investorerne for. Sådan lyder en af observationerne om den danske regnskabssæson fra chefporteføljeforvalter Hans Kjær. Coronavirussen er dog ikke til at komme udenom.