Talenterne spirer hos Kjærgaard

Gør du det godt, bliver der plantet et træ med dit navn på en plade. Hos Kjærgaard, der beskæftiger omkring 170 industrielektrikere, bygningselektrikere, teknikere og ingeniører, dyrker man talenter med stor succes.

I Kjærgaard planter man et træ, når en lærling får karakteren 12 til svendeprøven. Sådan har det været siden 2009, hvor 52 lærlinge har været gennem møllen. Og når Per Smedegaard, der er administrerende direktør, kigger ud af sit vindue, tæller han 11 træer.

”Det er noget, der skaber konkurrence imellem lærlingene. Man vil gerne have sådan et træ med navneplade og det hele”, siger Per Smedegaard. 

Hvis du vil noget, får du lov. Sådan er det hos os. Hvis du har gejsten og interessen for faget og til at dygtiggøre dig, kommer du også med på de spændende opgaver.

Per Smedegaard, administrerende direktør.

Hvis du vil noget, får du lov

Netop konkurrenceelementet dyrker man hos Kjærgaard, hvor man belønner de medarbejdere, der vil noget og investerer noget af sig selv.

”Hvis du vil noget, får du lov. Sådan er det hos os. Hvis du har gejsten og interessen for faget og til at dygtiggøre dig, kommer du også med på de spændende opgaver”, siger Per Smedegaard.                   

På den måder regulerer arbejdspladsen i høj grad sig selv.

”Jeg plejer at sige, at Kjærgaard kan være verdens bedste læreplads. Men det kan også være den værste. Du kan sagtens gemme dig på så stor en arbejdsplads som vores, men det bliver du ikke dygtig af. Så ender du ”bare” som elektriker”, siger Per Smedegaard og kommer med talrige eksempler på de medarbejdere, der har givet noget ekstra og er blevet højt specialiserede og har udviklet sig til at kunne varetage langt tungere stillinger. 

Hjertet banker for sportsfolkene

Med en baggrund som speedwaykører har Per Smedegaard et godt øje til sportsfolk, og han ansætter meget gerne profiler, der dyrker deres sport på eliteplan eller er med i toppen inden for deres sport, og flere kendte sportsfolk har allerede fundet vej til Kjærgaard. Det gælder fx speedwaykøreren Patrick Hougaard, der har kombineret en sportslig karriere på internationalt niveau med et lærlingejob hos Kjærgaard, siden Per Smedegaard fik ham med på holdet i 2014.

”Sportsfolk har ikke bare en vindermentalitet, de har også en perfektionisme og omhyggelighed, vi kan bruge på arbejdspladsen. Sportsfolkene er typisk gode til at strukturere og planlægge, og de ved, at man må yde en indsats for at få et resultat”, siger Per Smedegaard. 

Vi er en meget flad og ligefrem organisation. Det er helt bevidst. Unge mennesker vil gerne være i dialog i dag, og det kan vi tilbyde med en flad struktur som vores.

Per Smedegaard, administrerende direktør.

En formel, der virker

Kjærgaard har fundet en formel, der ikke bare udviklet talenter men også fastholder dem. To til tre ud af fire lærlinge bliver i virksomheden efter endt uddannelse. Noget af det, der tiltaler de unge i dag, er den meget flade struktur.

”Vi er en meget flad og ligefrem organisation. Det er helt bevidst. Unge mennesker vil gerne være i dialog i dag, og det kan vi tilbyde med en flad struktur som vores”, siger Per Smedegaard. 

Kjærgaards tre gode råd om talentudvikling

  • Vær tæt på talenterne – og giv dem noget igen
  • Sørg for at coache talenterne
  • Gør det tydeligt, at der er en karrieremulighed og en fremtid i virksomheden, hvis man gør det godt 

Kom godt videre

Medarbejdernes motivation kan ses på bundlinjen

Der er en klar sammenhæng mellem dine medarbejderes engagement og din bundlinje, siger partner i Ennova Morten Henriksen.

Forstå dine medarbejdere​

Tilfredse medarbejdere giver tilfredse kunder. Med værktøjet Medarbejderfeedback kan du både måle medarbejderfeedback og let gennemføre jeres arbejdspladsvurdering (APV).​

Glæd dine medarbejdere med Visma LogBuy​

Glade medarbejdere giver glade kunder. Forkæl dine medarbejdere og dig selv med attraktive rabataftaler, hvor I kan spare penge på fitness, restaurantbesøg, rejser, tøj og meget mere.​