Ejerledere: Iværksættergenet går i arv

Syv ud af ti ejerledere vil gerne have, at deres børn går iværksættervejen. Til gengæld er det kun hver tredje, der ønsker, at næste generation skal overtage den virksomhed, de selv har bygget op.

Danske ejerledere er ikke bare passionerede iværksættere. Lysten til at skabe egen virksomhed ligger så meget i blodet, at syv af ti ejerledere vil anbefale deres børn at blive ejere af en virksomhed. Det viser tal fra Nykredits Ejerlederanalyse, der er foretaget blandt 1.000 danske ejerledere.

”Det vidner om, at selvom der bliver knoklet blandt de danske iværksættere, så har de følelsen af, at det er det hele værd. Mange er selvstændige erhvervsdrivende, fordi de ønsker størst mulig indflydelse på deres eget liv, og den følelse af frihed vil de gerne give videre til næste generation”, siger Casper Kidmose, der er chefspecialist i Nykredit.

Nykredits Ejerlederanalyse

Nykredits Ejerlederanalyse er gennemført af Nykredit i samarbejde med konsulentvirksomheden Primetime Kommunikation og analyse- og rådgivningsvirksomheden Ennova. Med 1.002 respondenter fordelt over hele landet fra 12 brancher er ejerlederanalysen den mest repræsentative analyse af ejerledere i Danmark. Hent Ejerlederanalysen 2019 her

Virksomheden skal sælges
Det er dog ikke mange ejerledere, der ønsker, at deres børn skal overtage den virksomhed, de selv har bygget op. Kun hver tredje opfordrer børnene til at overtage familievirksomheden. Langt de fleste, nemlig 58 procent, forestiller sig at sælge virksomheden, den dag de går på pension. Tallene i ejerlederanalysen tyder dog på, at ikke alle får lige nemt ved at sælge virksomheden.

”Mange vil gerne sælge virksomheden, når de går på pension, men når vi ser på, hvor mange ejerledere, der har købt den virksomhed, de ejer i dag, er det en noget mindre andel. Der kan derfor godt være et mismatch mellem antallet af virksomheder til salg og antallet af interesserede købere”, siger Casper Kidmose og fortsætter:

”Som virksomhedsejer bør man altid planlægge enten et salg eller generationsskifte af virksomheden i god tid. Det kan godt tage flere år at få det hele på plads, ikke bare fordi det evt. kan tage tid at finde en køber, men fordi salget og overdragelsen i sig selv er tidskrævende”.

Vil du vide mere om ejerlederanalysen?
Vil du læse mere om, hvem de danske ejerledere er, og hvad de prioriterer, så kan du få hele ejerlederanalysen i din indbakke.
Hent Ejerlederanalysen her

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Dinero og Nykredit går sammen om ny løsning til iværksættere

Nykredit og Dinero er gået sammen om en attraktiv pakke til iværksættere og mindre erhvervsdrivende. Dinero-kunder får et brugervenligt regnskabsprogram og mulighed for at få en lynhurtig oprettelse af en erhvervskonto.
Erhverv | 2 min

Ny Grøn Maskinfinansiering til landbruget

Nu bliver det nemmere og billigere for landbruget at tage maskiner og ny teknologi i brug, som fremmer den grønne omstilling. Ingen etableringsgebyrer og 0% i rente skal give landbruget et skub i en grønnere retning.
Erhverv | 4 min

Dades: Grønne obligationer er kommet for at blive

Dades har opført en boligudlejningsejendom på Laurentsvej i Bagsværd, der er finansieret med grønne obligationer. Og de grønne obligationer er ikke bare en døgnflue.