Udlandshandel under corona: Alle jagter kredittid

Corona har vendt op og ned på dagsordenen i mange virksomheder. Nu er sikkerhed og kredittid noget, man jagter, mens tilliden til ellers faste handelspartnere er væk. Og virksomhederne, der ikke nåede at sikre sig i tide, bløder.

Der er ingen tvivl om, at det er sket: En dansk eksportør har sendt varer afsted til udlandet og afventer betalingen, som plejer at komme. Denne gang kommer pengene bare ikke, for coronakrisen satte en stopper for mange både vareleverancer og betalingsstrømme. Og det kunne være undgået forklarer Jakob Ingerslev, der er head of Trade Finance i Nykredit.

Søger mod sikker havn

Trade Finance er en måde at sikre sig, når man handler med udlandet. I stedet for at basere sin handel på tillid og håbe, at man enten får sine varer eller betaling, kan man sikre begge dele.

"I krisetider søger man tilbage mod sikker havn – og det er Trade Finance. Med Trade Finance kan man sikre, at ingen af parterne kommer til at løbe en risiko i en handelssituation. Man betaler selvfølgelig noget for at få den sikkerhed, men alternativet kan være at tabe fx 100.000 kroner på en handel. Og hvorfor risikere tab, som kunne være undgået," spørger Jakob Ingerslev retorisk.

Trade Finance

Trade Finance hjælper danske virksomheder, når de handler med udlandet. Eksportvirksomheder får hjælp til at sikre, at de modtager penge for deres varer og kan få finansieret deres tilgodehavender. Importvirksomheder får hjælp til at sikre, at de varer, de har købt, kommer som aftalt, og at der er styr på betalingsstrømmen. Trade Finance er lige dele rådgivning om international handel og praktisk håndtering af underliggende dokumentation, fx i forbindelse med remburser og international garantistillelse.

Tilliden er forsvundet

Med coronakrisen forsvandt tilliden som ved et trylleslag for både im- og eksportører. I starten af krisen var det især varer fra Kina, der aldrig dukkede op, fordi fabrikkerne blev lukket ned. Senere bevægede krisen sig vestover og efterlod et stort spor af mistillid i markederne.

"Ingen tør længere tro på, at de får deres varer eller betaling for det, de sender afsted. Så begynder de at sikre sig med fx remburser," siger Jakob Ingerslev, og fortsætter:

"Det er især kommet bag på mange, hvor hurtigt det er gået. Normalt kan man nå at fornemme, at der er optræk til noget, men denne gang er det kommet meget pludseligt. Det har fået mange af vores kunder til at ændre procedurer for at sikre sig, når de handler med udlandet." 

Alle jagter kredittid. Alle vil udskyde betalinger, og vi oplever, at selv store virksomheder, der fx køber store maskiner, ønsker op til fem års kredit. Det har vi ikke set før.

Jakob Ingerslev, head of Trade Finance i Nykredit

Kredittid er i høj kurs

Under finanskrisen fandt mange ud af at sikre leverancer og betalinger, men coronakrisen har sat et andet emne på agendaen: Kredittid.

"Alle jagter kredittid. Alle vil udskyde betalinger, og vi oplever, at selv store virksomheder, der fx køber store maskiner, ønsker op til fem års kredit. Det har vi ikke set før," siger Jakob Ingerslev, der også fortæller, at hvis det ikke er kredittid, man jagter, så er det udskudt leveringstid. For alle er pressede.

"Importkunder vil meget gerne have udskudt leveringsdatoen. De er ikke interesserede i at få varerne, for de kan ikke videresælge dem. Så vi har brugt meget tid på at hjælpe importvirksomhederne med at udskyde leverancer," siger Jakob Ingerslev.

Tre gode råd til virksomheder, der handler med udlandet

Jakob Ingerslev har tre gode råd til virksomheder, der handler med udlandet, eller som har et ønske om at komme ind på et nyt marked:

  • 1. Gå ikke på kompromis med sikkerheden. Heller ikke i gode tider. Du skal ikke sende varer afsted og håbe, at du får pengene. Hvis du sender varer afsted for 100.000 kr. som du ikke får igen, er de tabt. For de penge kunne du have betalt for mange remburser og dermed sikre, at du bliver betalt.
  • 2. Til gengæld for sikkerheden kan du tilbyde dine købere noget andet. Tilbyd fx dine kunder en længere kredittid, så de også opnår en fordel ved handlen.
  • 3. Brug bankerne til sparring og rådgivning. I banken er vi eksperter i handel med udlandet, og vi kan hjælpe med at sikre din forretning. Vi oplever desværre, at nogle kontakter os for sent, hvor skaden allerede er sket. Det kan fx være, at man er kommet til at underskrive en kontrakt, hvor man har overset det med småt, eller en kontrakt som er ufuldstændigt udformet og dermed ikke korrekt dækkende for handelsforholdet. Vi kan sikre, at du er dækket ind, og at der ikke er finansielle eller betalingsmæssige huller i kontrakten.