Ny Grøn Maskinfinansiering til landbruget

Nu bliver det nemmere og billigere for landbruget at tage maskiner og ny teknologi i brug, som fremmer den grønne omstilling. Ingen etableringsgebyrer og 0% i rente skal give landbruget et skub i en grønnere retning.

Det skal være nemmere og billigere for landbruget at sætte ny teknologi i spil for at fremme den grønne omstilling. Derfor tilbyder vi nu Grøn Maskinfinansiering, som netop skal hjælpe landbruget med at gå nye grønnere veje. Som landmand kan du låne til bæredygtige og grønne maskiner til 0% i rente og uden etableringsgebyr.

Grønne maskiner koster lidt mere

I Nykredit er vores ambition, at vi kan gøre det lettere for vores kunder at udnytte den teknologiske udvikling i branchen.

"Producenterne har i disse år et stærkt fokus på at udvikle udstyr, som kan være med til at fremme den grønne omstilling og udlede mindre CO2. Nogle af de nye redskaber og produkter er lidt dyrere. Derfor kan en attraktiv finansiering være en mulighed for, at landmændene alligevel har lyst og råd til at bruge de nye muligheder," siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit.

Droner og præcisionslandbrug

Der findes ikke en officiel liste over, hvilke maskiner og redskaber der fremmer den grønne omstilling. Derfor har Seges, der hører under Landbrug & Fødevarer og er fødevare- og landbrugets videns- og innovationshus, udarbejdet en liste over maskiner og redskaber, som fremmer den grønne omstilling.

Det kan eksempelvis være såmaskiner, der placerer gødning, samtidig med at de sår, så man minimerer antallet af kørsler over marken og dermed CO2-udledningen. Det kan også være sprøjter, der med sektionskontrol sørger for at lukke for dosering, så man udgår overlap og derved undgår unødvendig brug af pesticider. Droner er også en del af en den grønne maskinpark, da droner i endnu højere grad vil komme til at overtaget dele af markarbejdet og overvågningen.

Om Grøn Maskinfinansiering

Nykredit er landets største udlåner til landbruget, og det nye tiltag vil betyde, at kunder i Nykredit Bank og Nykredit Realkredit kan finansiere køb af fabriksnyt udstyr til 0% i fast rente og uden etableringsgebyr, der fremmer den grønne omstilling. Samtidig kan nye kunder også få attraktiv finansiering.

Læs mere om Grøn Maskinfinansiering

Webinar: Hvad betyder corona, Brexit og grønne løsninger for landbruget?

Landbruget er vigtigt i Danmark – og også i Nykredit, hvor vi gerne vil finansiere landbruget og understøtte den grønne omstilling. Webinaret foregår som live-tv onsdag d. 15. september 2020 kl. 10.30.

Relaterede Artikler

Erhverv | 3 min

Tue Mantoni: Her er den største svaghed i ejerledede virksomheder

Bestyrelsesformand i Vækstfonden, rådgiver og tidligere CEO Tue Mantoni var en af hovedtalerne ved Årets Ejerleder. Her får du hans bud på, hvordan du får udløst det fulde potentiale i en ejerledet virksomhed.
Erhverv | 3 min

Roccamore: Nye koncepter bar os gennem krisen

Salgstallene for Roccamore styrtdykkede i starten af lockdownperioden. Og som leder var det nødvendigt både at træffe beslutninger om ledelsesstil og udvikle nye koncepter, der skulle bane vejen frem for virksomheden.
Erhverv | 3 min

Grøn teknologi: ”Det er et spørgsmål om business”

Landmænd er kendte for at have næse for en god forretning. Og nu har interessen for grønne maskiner, der kan erhverves med en særlig attraktiv finansiering, fået landmændene væk fra de konventionelle maskiner.