Frem mod 1. april: Nykredit klar til at hjælpe kunderne med at overtage deres statslige coronalån

Den 1. april står en række virksomheder over for at skulle betale udskudt moms og A-skat tilbage til staten. Det kan være en udfordrende situation oven på flere perioder med restriktioner, og derfor er Nykredit klar til at drøfte muligheden for at overtage de statslige coronalån fra kunderne.

Oven på flere perioder med restriktioner og manglende omsætning står den 1. april som en udfordrende skæringsdato for flere danske virksomhedsejere. For er man en af de virksomheder, der i foråret 2021 valgte at takke ja til statens tilbud om at udskyde betalingen af moms, ja så falder første afdrag på lånet i april.

Flere end 50.000 virksomheder over hele landet har valgt at gøre brug af tilbuddet, og det er især virksomheder inden for hotel- og restaurationsbranchen og kultur- og fritidsområdet, der har haft brug for en økonomisk håndsrækning. Derudover er det især virksomheder indenfor rejsebranchen samt industri- og handelsvirksomheder, der har takket ja til muligheden.

Klar til dialog med kunderne

I Nykredit har ca. 3.500 kunder taget imod muligheden for at udskyde betalingen af moms og A-skat. Fra bankdirektør Henrik Rasmussen lyder det, at Nykredit er klar til at undersøge muligheden for at hjælpe de kunder, som ønsker at samle deres finansiering – inkl. statslige coronalån – hos Nykredit.

”Gentagne smitteudbrud og efterfølgende restriktioner kan gøre det svært for nogle virksomheder at betale deres coronalån tilbage allerede i april, og corona har i det hele taget vendt op og ned på økonomien for mange virksomheder. Derfor står vi klar til at tage en dialog med de af vores kunder, som har behov for at få refinansieret deres lån hos staten, og som ønsker sparring til at finde en samlet og mere langsigtet finansieringsløsning hos Nykredit,” siger Henrik Rasmussen.

Vil gå langt for at hjælpe sunde virksomheder gennem en svær periode

Præcis hvilke kunder, der har valgt at optage statslige coronalån, oplyses ikke fra offentlig side, og derfor opfordrer Henrik Rasmussen kunderne til selv at række ud, hvis de allerede nu kan se, at der kan blive brug for at finde en god og langsigtet løsning.

”Vi vil i Nykredit gå langt for at hjælpe sunde og velfungerende virksomheder igennem en svær periode, og vi kommer til at tage en snak med hver enkelt erhvervskunde om, hvor de står forretningsmæssigt. Vores udgangspunkt er, at havde man en sund forretning, før corona blev en del af ligningen, og har man en fornuftig plan for de kommende år, ja så vil der alt andet lige være gode muligheder for, at man kan lande på fødderne igen med den rette sparring og planlægning,” siger Henrik Rasmussen.

Bankdirektøren understreger, at situationen vil være forskellig fra virksomhed til virksomhed, og at det vil bero på en konkret vurdering af de enkelte erhvervskunder, hvad der er af muligheder. Derfor vil der sandsynligvis også være tilfælde, hvor Nykredit ikke har mulighed for tilbyde refinansiering af de statslige coronalån.

Hør mere om dine muligheder

Tag fat i din erhvervsrådgiver og hør nærmere om, hvad Nykredit ErhvervsBank kan gøre for dig - du kan enten ringe direkte til din rådgiver, skrive en besked via din netbank eller via vores kontaktformular.

Er du ikke allerede kunde, så kan du læse mere om dine muligheder her.

Nykredit ErhvervsBank

ErhvervsKroner er rabat på dit realkreditlån

Som erhvervskunde i Nykredit kan du få ErhvervsKroner. Det er rabat på det beløb, du betaler i bidrag på dit realkreditlån i Nykredit.
Læs mere om ErhvervsKroner

Se alle dine fordele

Som kunde i Nykredit ErhvervsBank får du adgang til en række fordele, som du kan bruge i din virksomhed. Fx kan du måle medarbejder- og kundetilfredshed, få hjælp til udgiftshåndtering og holde styr på dine fakturaer.
Se fordele her

Bliv erhvervskunde i Nykredit

I Nykredit ErhvervsBank har vi udviklet tre abonnementer med bankprodukter og kundefordele, der smidigt og gennemskueligt sikrer, at alt i den daglige drift fungerer, så du kan koncentrere dig om kerneforretningen.
Vælg abonnement her