Rebæl er kommet i gang med at rapportere på bæredygtighed: ”Det hjælper os på vores eksportrejse”

Drikkevareproducenten Rebæl er kommet i gang med at rapportere på bæredygtighed og CO2-aftryk, og det er ikke mindst for at kunne begå sig i den internationale konkurrence.

I en lagerhal i Hvidovre står to palletanke med i alt 2000 liter rabarbermost. De er netop ankommet fra Jægerspris, hvor mosten er blevet produceret, efter rabarberne er opvokset og høstet i en frugtplantage lidt uden for Odense.

Snart vil rabarbermosten havne i de færdigblandede cocktails og lemonader, som virksomheden Rebæl producerer fra sin egen fabrik i Hvidovre.

”Vi går meget op i at bruge lokale producenter, når det er muligt, og at flytte vores varer så lidt som muligt. Derfor får vi vores rabarber fra Fyn, æbler fra Fyn, spiritus fra Stevns og pap fra Kolding,” fortæller Emil Thorborg, der har stiftet Rebæl i 2016 og i dag ejer drikkevareproducenten sammen med Morten Steen Andersen, der bl.a. er tidligere sommelier på Michelin-restauranten Geranium i København.

Krav til leverandører

Rebæl-stifterne producerer deres varer efter filosofien ”fra køkkenbord til industri”. Det vil sige, at de ikke bruger smagsforstærkere eller aromaer i deres produkter.

”Hvis der er mynte i, så bruger vi kun frisk eller tørret mynte. Og for de produkter, som vi ikke kan få lokalt, f.eks. citroner, der stiller vi krav til vores leverandører om, at de skal være produceret under ordentlige forhold og på så bæredygtig facon som muligt, før det kan havne i vores flasker,” forklarer Emil Thorborg.

I dag er virksomhedens produkter at finde en lang række steder i både Europa og Asien – alt fra københavnske Michelin-restauranter over svenske natklubber til hotelkæder i Singapore.

Værktøj til bæredygtighed

Især når man som Rebæl markedsfører sig og sælger på markeder i udlandet, er det ifølge Emil Thorborg afgørende at have styr på, hvor ens råvarer kommer fra, og hvilken klimapåvirkning produktionen af drikkevarerne har.

Til det formål har Rebæl gennem Nykredit brugt værktøjet Valified til at kortlægge bl.a. virksomhedens CO2-aftryk.

”Det er et produkt, som hjælper os godt, også på vores eksportrejse, fordi transparens er så vigtigt,” fortæller Emil Thorborg.

I Valified kan man som virksomhed indtaste data om eksempelvis produktion, logistik og indkøb samt sætte målsætninger for sin bæredygtighedsindsats.

”Det gør det helt synligt og målbart for virksomhederne, hvordan deres arbejde med bæredygtighed og ESG skrider frem, og hvor de vil kunne forbedre sig, f.eks. i forhold til virksomhedens CO2-aftryk,” forklarer Kristian Bisgaard Mathiesen, erhvervsrådgiver i Nykredit.

”Som bank får vi adgang til data i forhold til at kunne sige, hvilke touchpoints der er undervejs, hvor der eventuelt kræves investeringer ind i virksomheden, for at den når sine mål i forhold til bæredygtighed og arbejdet med den grønne omstilling,” fortsætter Kristian Bisgaard Mathiesen, der bl.a. er erhvervsrådgiver og sparringspartner for Rebæl.

Han mener, at der er god grund til, at alle virksomheder – også mindre, ejerledede virksomheder som Rebæl – bør arbejde konkret og databaseret med bæredygtighed, herunder med de værktøjer som Nykredit kan stille til rådighed.

”Vi er helt overbeviste om, at de virksomheder, som tager det til sig og bruger eksempelvis Valified til at blive dygtigere til deres arbejde med bæredygtighed, de vil have en øget konkurrencekraft, når vi ser ind i fremtiden,” fastslår han.

Vil du også gøre din virksomhed grønnere?

Få mere at vide mere om mulighederne for at komme med på den grønne omstilling: Få en virksomhed med fokus på ESG og den grønne omstilling.

Fakta om Rebæl

  • Stiftet af Emil Thorborg i 2016
  • Udvikler cocktails, gastrosafter og lemonader efter unikke opskrifter produceret på deres egen fabrik i Hvidovre
  • Har stort fokus på bæredygtighed, økologi og ægthed og stiller derfor krav til råvarer, emballage og produktion

Se mere på Rebael.dk

Relaterede Artikler

Erhverv | 2 min

Nu tæller solcelleanlæg med i vurderingen af erhvervsejendomme

Fremover tæller solcelleanlæg med i ejendomsvurderingen. Derfor tilbyder vi nu erhvervskunder at medfinansiere solcelleanlægget via et realkreditlån. Denne mulighed gør det mere attraktivt at energioptimere erhvervsejendommen med solceller.
Erhverv | 7 min

Vinder af Årets Temapris i Hovedstaden: Sådan fastholder vi vores talenter

Henrik Stenmann og it-virksomheden IIH Nordic A/S løb med titlen som Årets Temaprisvinder i Region Hovedstaden. Her forklarer vinderen, hvad han som ejerleder lægger særligt vægt på i kampen for at fastholde talenter i sin virksomhed.
Erhverv | 3 min

Pernille Fabricius: ”Det at få en ESG-rating er at blåstemple noget, som virksomheden allerede gør”

NNIT brugte Nykredit som rådgiver i forbindelse med, at IT-virksomheden fik sin første ESG-rating. En proces, som lå i naturlig forlængelse af NNIT’s eksisterende arbejde med ansvarlighed og bæredygtighed, men som kan åbne nye døre til investorer, långivning og kunder.