Sådan finder vi Årets Ejerleder 2017

Hvert år er Nykredit i samarbejde med PwC, Dansk Erhverv og Finans med til at kåre Danmarks dygtigste ejerleder. I 2016 blev Marie-Louise Bjerg og Lars Bjerg, ejerlederne bag Mountain Top Industries ApS kåret som Årets Ejerleder.

Omfattende udvælgelsesproces

Hvert år analyseres 4.500 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. Af disse udvælges ca. 100-125 virksomheder (15-25 virksomheder pr. landsdel), som interviewes personligt.

Hvert år analyseres 4.500 ejerledede virksomheder ud fra offentlige regnskabstal. Af disse udvælges ca. 100-125 virksomheder (15-25 virksomheder pr. landsdel), som interviewes personligt.

Analysen

Analysearbejdet, der ligger til grund for kåringen af Årets Ejerleder, giver et indgående kendskab til danske ejerledere, og hvordan de bidrager til væksten.

Kriterier for udvælgelse af de 4.500 virksomheder, der indgår i analysen:

  • A/S, ApS, P/S
  • Eksisteret i minimum 5 år
  • Minimum 10 ansatte
  • Positiv egenkapital i seneste regnskab
  • Positivt resultat i seneste regnskab
  • Vækst i dækningsbidrag set  over en 3 årig periode

Ejerlederen skal have både ejerandele og bestemmende indflydelse på driften af virksomheden.

Øvrige priser

Udover Årets Ejerleder uddeles også i hver landsdel en Temapris til en ejerleder, som står i spidsen for en virksomhed som udmærker sig ved en fremsynet og visionær håndtering af årets tema inden for sin branche til inspiration og pejlemærke for andre ejerledede virksomheder.

Ved landkåringen uddeles endvidere Årets Hæderspris til en ejerleder, som gennem en årrække har haft en betydende indflydelses på dansk erhvervsliv og som er en evig kilde til inspiration for næste generation af ejerledere.

Kom godt videre

Årets Ejerleder 2017: Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS

Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS er blevet kåret som Årets Ejerleder 2017 hos PwC i Hellerup.

Ejerlederanalyse

Nykredit tager temperaturen på over 1000 danske ejerledere og sætter fokus på relevante problemstillinger og temaer.

Mikkeller: Sådan holder vi medarbejdertilfredsheden høj

Høje krav og hårde prioriteringer er med til at skabe et velfungerede team i mikrobryggeriet Mikkeller, der er gået fra 1 til 400 ansatte på 10 år. Men så er medarbejderne også med dér, hvor det er rigtig sjovt.