Forsikring dækker hvis din erhvervskonto udsættes for digitalt indbrud

Gratis netbankforsikring til kunder med MitNykredit Erhverv.

Som det første af de større pengeinstitutter tog Nykredit Bank i 2017 konsekvensen af virksomhedernes manglende afdækning af risikoen for digitalt indbrud, hvor en bankkonto bliver lænset. Alle erhvervskunder i MitNykredit Erhverv (Nykredits erhvervsnetbank) er således dækket mod tab op til 4 millioner kroner med den gratis netbankforsikring.

- Generelt er privatkunder i de danske banker dækket mod den slags forbrydelser, mens erhvervskunder selv skal tegne forsikringen. Derfor er det ikke en selvfølge, at erhvervskunder automatisk er dækket, siger Jesper Larsen, chefkonsulent i Nykredit.

Vi kunne se, at især mange af de mindre erhvervsdrivende selv fravalgte at tegne en netbankforsikring.

Jesper Larsen, chefkonsulent i Nykredit

Mange mindre erhvervsdrivende var uden forsikring

- Vi kunne se, at især mange af de mindre erhvervsdrivende selv fravalgte at tegne en netbankforsikring. Måske fordi de mente, at det var for dyrt at forsikre sig, eller måske fordi de ikke kunne se den store risiko. Men digitale indbrud og svindel er i voldsom vækst, bemærker Jesper Larsen.

Med så mange erhvervskunder, der ikke var forsikret, ville Nykredit Bank derfor undersøge, om det var muligt at lave en interessant aftale for kunderne.

- Vi gik i dialog med vores forsikringsselskab, som er vores leverandør på forsikringer til erhvervslivet. Sammen med dem har vi udviklet et rigtig godt produkt, som vi forærer alle kunder med MitNykredit Erhverv, oplyser Jesper Larsen.

Det er meget simpelt; har du en erhvervsnetbank i Nykredit, er din virksomhed dækket.

Jesper Larsen, chefkonsulent i Nykredit

Sådan er du dækket med netbankforsikring

Forsikringen dækker op til 4 mio. kr., når tabet skyldes tredjemands uautoriserede adgang via pc, smartphone eller tabletbank til alle virksomhedens konti i Nykredit. Forsikringen dækker ikke blot det cvr-nummer, som kontoen er tilknyttet, men alle de koncernrelaterede selskaber i koncernen med konti i Nykredit.

- Det er meget simpelt; har du en erhvervsnetbank i Nykredit, er din virksomhed dækket. Men det bør selvfølgelig ikke føre til, at Nykredits kunder bliver mere lemfældige med sikkerheden omkring deres adgangskoder. Det er jo ofte den vej rundt, at de kriminelle får adgang til at hæve eller overflytte penge fra kontoen eller udføre andre svindelnumre over for virksomheden, understreger Jesper Larsen.

Erhvervskunderne i Nykredit har været dækket siden april 2017, hvor Nykredit var den første større erhvervsbank til at indføre gratis netbankforsikring.

Relaterede Artikler

Forsikring dækker hvis din erhvervskonto udsættes for digitalt indbrud

Gratis netbankforsikring til kunder med MitNykredit Erhverv.

Brexit: Briterne kan smide en ekstra finanskrise i hovedet på sig selv

I værste fald vil salget af danske fødevarer falde fra 12 mia. til 3 mia. kr. på det britiske marked. Meget kan dog hentes hjem på andre markeder, vurderer Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Landmænd har foreningsdemokratiet i blodet

At en stor virksomhed som Nykredit ejes af en forening, er helt unikt i den finansielle sektor, påpeger Nina Smith, formand for Forenet Kredit.