Nu kommer der ErhvervsKroner til dig

Foreningsejerskab baner vej for rabat på bidraget for erhvervskunderne i Nykredit

I forbindelse med september-terminen vil du støde på et nyt begreb i din opgørelse fra Nykredit: ErhvervsKroner. Det er en rabat på det beløb, du som erhvervskunde betaler i bidrag på dit realkreditlån. En lignende rabat – KundeKroner – får private kunder med et realkreditlån i Totalkredit.

ErhvervsKroner er en unik fordel for kunderne som er mulig, fordi Nykredit primært er ejet af Forenet Kredit – foreningen for kunderne i Nykredit-koncernen, dvs. Nykredit og Totalkredit. Når Nykredit-koncernen tjener penge og giver udbytte til Forenet Kredit, kan foreningen sende tilskud tilbage til koncernen, som derefter kan give rabatter til kunderne. I Forenet Kredit er der et ønske om, at overskuddet kan komme kunderne til gavn.

Erhvervskunder i Nykredit og Totalkredit får 0,15% af restgælden (op til 20 mio. kr.) i rabat på bidragssatsen. Det vil sige, at du pr. lånt million får en årlig rabat på 1.500 kr.

Procentsatsen på 0,15 gælder fra 1. juli 2018 indtil udgangen af 2019. Således får du i 2. halvår 2018 en rabat på 750 kr. pr. million lånte kroner. Rabatten bliver automatisk fratrukket din bidragsbetaling, første gang i forbindelse med din opkrævning pr. 30. september.

Tørken har udfordret os alle

Jeg kan ikke slutte denne sensommerhilsen uden at nævne tørken, der udfordrede samfundet på flere fronter. Landbruget er særligt ramt med udbytter langt under normal i marken – og ekstra omkostninger til foder og hvis man har kunnet afbøde tabene ved intensiv vanding.

Det ekstreme sommervejr har stillet krav til den landbrugsmæssige faglighed og de lederevner, der kendetegner danske landmænd. Det er et erhverv personificeret af dygtige virksomhedsledere. Derfor har Nykredit altid haft en stærk tro på dansk landbrug – og det har vi også i morgen.

Poul Erik Jørgensen

Landbrugsdirektør i Nykredit

Relaterede Artikler

Artikel

Forpagtning giver mig mere råderum

Niels Blem Sørensen har investeret stort i sin svineproduktion i Jordrup ved Kolding, men har så valgt at samarbejde med tyske investorer om at få jord nok.
Artikel

Kim blev økolog for at få nye udfordringer

Planteavler fra Falster trives med at holde styr på ukrudt ved hjælp af gamle teknikker.
Artikel

Gør det attraktivt at producere svin i Danmark

Ole Wehlast, forbundsformand for bl.a. slagteriarbejderne i Fødevareforbundet NNF, ønsker flere investeringer i nye stalde og opfordrer politikerne til at hjælpe den udvikling på vej.