Nu kommer der ErhvervsKroner til dig

Foreningsejerskab baner vej for rabat på bidraget for erhvervskunderne i Nykredit

Artiklen er fra den 29. august 2018. Opdateret den 6. september 2019.

I forbindelse med september-terminen vil du støde på et nyt begreb i din opgørelse fra Nykredit: ErhvervsKroner. Det er en rabat på det beløb, du som erhvervskunde betaler i bidrag på dit realkreditlån. En lignende rabat – KundeKroner – får private kunder med et realkreditlån i Totalkredit.

ErhvervsKroner er en unik fordel for kunderne som er mulig, fordi Nykredit primært er ejet af Forenet Kredit – foreningen for kunderne i Nykredit-koncernen, dvs. Nykredit og Totalkredit. Når Nykredit-koncernen tjener penge og giver udbytte til Forenet Kredit, kan foreningen sende tilskud tilbage til koncernen, som derefter kan give rabatter til kunderne. I Forenet Kredit er der et ønske om, at overskuddet kan komme kunderne til gavn.

Erhvervskunder i Nykredit og Totalkredit får 0,15% af restgælden (op til 20 mio. kr.) i rabat på bidragssatsen. Det vil sige, at du pr. lånt million får en årlig rabat på 1.500 kr.

Lige nu ligger det fast, at du som erhvervskunde med realkreditlån i Nykredit kan få en rabat på 1.500 kr. pr. lånt mio. kr. årligt til og med 2020. Erhvervskunder, der samlet har lån på over 20 mio. kr., kan få rabat af de første 20 mio. kr. Hvor mange ErhvervsKroner, du derefter kan få, vil afhænge af flere forhold, bl.a. Nykredits resultater, og hvilket tilskud Nykredit måtte modtage fra Forenet Kredit.

Tørken har udfordret os alle

Jeg kan ikke slutte denne sensommerhilsen uden at nævne tørken, der udfordrede samfundet på flere fronter. Landbruget er særligt ramt med udbytter langt under normal i marken – og ekstra omkostninger til foder og hvis man har kunnet afbøde tabene ved intensiv vanding.

Det ekstreme sommervejr har stillet krav til den landbrugsmæssige faglighed og de lederevner, der kendetegner danske landmænd. Det er et erhverv personificeret af dygtige virksomhedsledere. Derfor har Nykredit altid haft en stærk tro på dansk landbrug – og det har vi også i morgen.

Poul Erik Jørgensen

Landbrugsdirektør i Nykredit

Relaterede Artikler

Forsikring dækker hvis din erhvervskonto udsættes for digitalt indbrud

Gratis netbankforsikring til kunder med MitNykredit Erhverv.

Brexit: Briterne kan smide en ekstra finanskrise i hovedet på sig selv

I værste fald vil salget af danske fødevarer falde fra 12 mia. til 3 mia. kr. på det britiske marked. Meget kan dog hentes hjem på andre markeder, vurderer Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & Fødevarer.

Landmænd har foreningsdemokratiet i blodet

At en stor virksomhed som Nykredit ejes af en forening, er helt unikt i den finansielle sektor, påpeger Nina Smith, formand for Forenet Kredit.