Hvad koster det at låne til ny bolig?

Lang række af ens rækkehuse med have

Beregningen af dit boliglån tager bl.a. udgangspunkt i:

  • Hvilken boligtype du ønsker at optage boliglån til
  • Prisen på den bolig, du overvejer at købe
  • Andelen af beløbet, du selv kan finansiere ved egen formue (dog altid min. 5%)
  • Lånets løbetid
  • Valg af afdragsfrihed

Boliglånsberegneren tager højde for en række faktorer omkring dit kommende boligkøb. Når du skal beregne, hvor meget det koster at låne, skal du først og fremmest tage udgangspunkt i den boligtype, du har planer om at købe. Der er nemlig forskel på sammensætningen af dit lån, afhængig af om du skal låne til ejerbolig, sommerhus eller andelsbolig. Ved et lån til hus eller ejerlejlighed kan du fx finansiere op til 80% af købet med et realkreditlån, mens du til en andelslejlighed skal finansiere hele det lånte beløb med et banklån. Denne forskel har bl.a. betydning for den rente, du kommer til at betale under lånets løbetid. Skal du låne til fritidsbolig, så kan du finansiere op til 75% af købet via realkreditlån.

Du kan bruge beregneren under flere faser af dit boligkøb. Måske er du startet med at få et overslag over, hvor meget du kan købe for og ønsker et konkret bud på, hvad det i så fald vil koste dig. Dette kan give dig en idé om, hvorvidt du vil lede efter en bolig til dit maksimale lånebeløb eller om du ønsker at nedjustere dit lån lidt.

Hvis du allerede har en bolig i tankerne og kender prisen, så kan du bruge beregneren til at justere lidt på løbetid og afdragsfrihed, så du kan få hjælp til at afklare dine spørgsmål omkring den betydning disse låneforhold har.

Når du køber en bolig, skal du selv betale 5% af boligens pris. Læs mere om vores Boligopsparing, så du kan spare op til boligkøbet.

Sådan hjælper boliglånsberegneren dig

Ungt par flytter

Når du har tastet de nødvendige oplysninger ind og klikker ’Beregning’, får du overblik over den samlede månedlige ydelse på lånet og med en detaljeret oversigt over bl.a.:

  • Renter
  • ÅOP
  • Kurser
  • Sagsekspedition
  • Tinglysningsafgift

Hvor meget kan du købe bolig for?

Inden du begynder at kigge på ny bolig, er det godt at have et overblik over, hvor meget boligen må koste. Start med at lave en vejledende beregning på, hvor meget du kan købe bolig for. Så er du godt på vej.

Find mere information om køb af bolig

Boligkøbsramme

Med en boligkøbramme gennemgår du din økonomi med din rådgiver, så du er sikker på, hvor meget du maksimalt kan købe bolig for, inden du starter din boligsøgning. 

BoligOpsparing

Spar op til din drømmebolig med en BoligOpsparing og få bonusrente af din opsparing

Køberrådgivning

Overvejer du at skifte din bolig ud med en anden? Med Køberrådgivning fra Nybolig eller Estate får du hjælp til hele processen.