Gode råd fra en boligejer i Spanien

Er du på boligjagt i Spanien, kan du drage stor nytte af Flemming og Bente Fogtmanns erfaringer. De overtog deres feriebolig i Marbella efter et forløb på under 4 måneder. Grundig forberedelse, en kritisk tilgang og et godt økonomisk overblik var nøgleredskaberne.

Forberedelse hjemmefra

Parret begyndte deres boligjagt i Spanien med en research-tur til Costa Del Sol området: ”Inden vi tog afsted havde vi undersøgt flere mulige områder og byggerier samt finansieringsmuligheder på nettet. Vi fik kontakt med en lokal mægler og fik aftalt seks besigtigelser over tre dage af boliger, der matchede vores profil”.

Det var også i denne fase, at parret kom i kontakt med Nykredit International i København, og det grundige forarbejde og samarbejde med Nykredit gjorde boligkøbsprocessen meget effektiv - endda så effektiv, at købsaftalen blev underskrevet inden parrets hjemrejse med overtagelse blot halvanden måned efter.

Bente og Flemmings 5 råd

1. Benyt lokal dansk advokat.

2. Lav grundig research hjemmefra.

3. Få et detaljeret økonomisk overblik.

4. Tag notater undervejs.

5. Sørg for forbehold for godkendelse af egen advokat i købsaftalen.

Vejen til en effektiv boligsøgning

En hurtig og ubesværet proces kommer, ifølge Flemming, dog ikke af sig selv:

”Det er altafgørende, at du opstiller klare kriterier og ønsker til boligen for at give ejendomsmægleren en så konkret profil som muligt. Her er det en god idé at tage notater undervejs til alle besigtigelser, og samtidig bede om referencer på den pågældende mægler”, fortæller Flemming, der også anbefaler, at du ikke foretager dit endelige valg af bolig samme dag, du synes at have fundet den rigtige:

”Jeg vil råde alle til, at de bruger de efterfølgende dage på at drøfte boligen og stille supplerende og kritiske spørgsmål til mægleren. Det er vigtigt at give klart udtryk for, at du ikke vil købe for en hver pris”.

I denne forbindelse anbefaler Flemming i øvrigt ikke at vælge mæglerens advokat, men i stedet benytte sig af en dansk advokat med lokalkendskab og spansk advokatbestalling:

”Vi fandt en lokal dansk advokat via Nykredit i Marbella, hvilket gav os meget mere tryghed omkring hele vores køb”.

Husk

  • At tegne brand- og skadeforsikring inden handlen afsluttes.
  • At etablere en spansk bankkonto til betaling af vand, el og skatter mv.
  • At der skal betales 10% (nykøb) eller 8% (gensalg) af købsprisen til den spanske stat.

Derudover har vi udformet en oversigt over en række faktorer, du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med ejendomshandel i Spanien. Se oversigten her.

Et godt økonomisk overblik

For at undgå for mange uforudsete udgifter, er det vigtigt at få et konkret overblik over alle omkostninger ved både køb og drift af boligen: ”Nykredit International gav os overblik over de overordnede handels- og låneomkostninger samt særlige forhold på det spanske marked.

Det var meget værdifuldt, men det er helt klart en fordel, hvis du selv eller i samarbejde med din bank udarbejder et samlet budget, så du har det fulde overblik over alle omkostninger udover boligkøbet”.

Derudover skal du som køber være særligt opmærksom på, at belåningen fastsættes ud fra valuarens vurdering af boligen. Hvis vurderingsprisen afviger meget fra købsprisen, kan det stille større krav til egenfinansiering, og dermed øge ens omkostninger. Ifølge Flemming er det derfor en god idé at få foretaget en uvildig vurdering af boligen, så man ikke bliver alt for overrasket over, hvor meget man kan låne.

Skal vi tage en snak om bolig i Spanien?

Det er en stor beslutning at købe bolig i udlandet og vi ved af erfaring, at der går mange overvejelser og bekymringer forud for den endelige beslutning. Igennem 15 år har vi været til stede i Spanien og lang erfaring med det spanske marked og låneprocessen - så om du kun har gjort dig de første tanker eller allerede har en konkret bolig i tankerne, er vi klar til at hjælpe dig videre i processen.

Send dine kontaktinformationer og vi kontakter dig for at besvare dine spørgsmål.

Kom godt videre

Boligkøb i Spanien

At købe bolig i Spanien er et stort skridt - hos Nykredit sørger vi for, at det bliver et skridt i den rigtige retning.
Læs mere om boligkøb i Spanien

Jeg flytter til udlandet

At flytte til udlandet er en stor beslutning – om det er for en kort eller længerevarende periode, er der flere forhold, du skal have styr på, når du tager teltpælene op og rykker uden for Danmarks grænser.
Læs mere om at flytte til udlandet

Kontakt mig om køb af bolig i udlandet

Bliv kontaktet af en medarbejder fra Nykredit International, der kan fortælle nærmere om finansieringsmulighederne i Frankrig og Spanien.
Kontakt mig