Derfor indefryses en del af din boligskat

En del danskere har allerede oplevet at få et brev om, at en del af deres ejendomsskat – også kaldet grundskyld – bliver indefrosset. Hvorfor nu det?

Det skyldes, at man fra politisk side har besluttet, at ingen boligejere skal betale mere i skat, end de gjorde i 2017, da aftalen om de nye regler for boligskatter blev besluttet. Men indtil de nye skatter træder i kraft 1. januar 2024, kan flere boligejere opleve, at boligskatten – på grund af de gældende regler – stiger. Den stigning udskydes, så den først skal betales den dag, man sælger sin bolig. På den måde kan man de næste mange år fortsætte med at betale det samme i boligskat, som man gjorde, da man købte boligen (dog tidligst 2017). Man skal blot være opmærksom på, at man opbygger en regning, der skal betales den dag, man sælger boligen. Et andet alternativ er at betale den indefrosne boligskat. Det kan du gøre fra andet halvår af 2021.

Ny mulighed: Nu kan du betale din skat

Fra 1. maj 2021 kan du framelde indefrysningen og betale din indefrosne skat.

Hvis du framelder dig indefrysningsordningen, skal du betale det samlede indefrosne beløb. Det kan du fx gøre, hvis du gerne vil have gælden ud af verden med det samme. Framelder du indefrysningen, kan du tilmelde dig igen senere, så fremtidige stigninger igen indefryses.

Du kan allerede fra den 1. maj 2021 logge ind og framelde indefrysningsordningen med virkning fra andet halvår. Det gør du ved at logge på borger.dk med dit NemID.