Er din bolig forårsklar?

Når vinterens mørke og kulde er forbi, er det en god idé at tjekke boligen for vinterskader. De skal nemlig udbedres for at sikre, at din bolig også i de kommende år er i topform.

Det er blevet forår i kalenderen, og det betyder også, at det er ved at være tid til at efterse huset for vinterskader, så de bliver opdaget i tide og ikke ender i svampeangreb eller fugtskjolder i loftet med dryppende vand fra taget.

”Boligen er en af de største investeringer, man gør i livet, og det kan betale sig at holde den ved lige, både for at sikre at den ikke taber markedsværdi, men også for at undgå, at skaderne griber om sig og bliver dyre at udbedre, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Nybolig, og fortsætter:

”Undersøgelser blandt boligkøberne viser, at hver anden ser boligen som en investering, og vil man have det fulde udbytte ved et senere salg, skal man holde den ved lige”.

Som boligejer bør man derfor gå sit hus igennem i foråret for de skader, der kan komme som følge af frost og hårdt vejr. Så er du sikker på, at din bolig er i topform, og at du kan nyde den i mange år frem.

Det skal du tjekke dit hus for

I vintermørket er det ikke sikkert, du har opdaget, at din bolig har fået skader igennem vinteren. Derfor er foråret et godt tidspunkt at gøre status og gennemgå huset. Vi har samlet en række punkter, du kan gå igennem for at give dit hus et forårstjek. Du bør reparere skaderne, hvis du opdager dem på dit hus.

  • Tjek, om der er faldet tagsten af taget. Direkte adgang ind til loftet kan betyde fygesne med fugtskader til følge.
  • Gennemgå murstenene for frostskader i form af revner eller knækkede stykker.
  • Tjek for frostskader i fundamentets puds.
  • Undersøg, om der er revner i soklen.
  • Se, om vinduesrammernes træværk blevet blødt eller angrebet af svamp.
  • Tjek for mos eller grønfarvede fugtskjolder på ydervæggene.
  • Tjek for vandpytter på flade tage, også kaldet lunker.
  • Rens stoppede nedløbsrør.
  • Rens stoppede nedløbsriste.

Få hjælp til at tjekke boligen

Det behøver ikke at tage lang tid at gennemgå huset, men er du usikker på, hvordan du gør eller vil du hellere overlade opgaven til en fagperson, kan du sagtens slippe for at gøre det selv.

Trænger dit hus til et større eftersyn, kan du bestille et BoligEftersyn, hvor en erfaren og uvildig byggesagkyndig gennemgår huset for dig, men du kan også altid kontakte en lokal håndværker.. Når du har fået overblikket, kan du overveje, om du har brug for en snak med banken om finansieringsmulighederne. Er du i tvivl om, hvilken håndværker du skal bruge, kan Nykredit BoligHjælp hjælpe dig videre.

Kom godt videre