BoligJob-ordningen

BoligJobordningen har et grønt sigte, og du kan få fradrag for fx energirådgivning til energiforbedringer, installation af solfanger eller etablering af dræn.

Du kan få op til 12.000 kr. i fradrag om året per  person over 18 år i din husstand for de håndværkertimer, du har brugt på grønne forbedringer i din bolig eller dit sommerhus. Yderligere kan du få op til 6.000 kr. i fradrag per myndig person for serviceydelser i hjemmet.

Mulighed for fradrag ved BoligEftersyn

Nykredits BoligEftersyn indeholder energirådgivning. Du vil derfor kunne få fradrag for 1.100 kr. af prisen – svarende til den del der vedrører energirådgivning.

Derudover kan du også få fradrag for arbejdslønnen ved de grønne tiltag, du vælger at få lavet i din bolig.

Hvad skal du gøre?

Når du har lavet dit projekt, er det vigtigt, at du:

  • Betaler via netbank, indbetalingskort eller via leverandørens hjemmeside (der er ikke fradrag, hvis du betaler kontant)
  • Selvangiver dine udgifter på skat.dk
  • Gemmer dokumentation på dine udgifter i form af faktura, hvor arbejdslønnen er specificeret

Læs mere BoligJobordningen (Håndværkerfradrag) og hvad du kan få tilskud til på skat.dk

Finansiering af dine projekter

Skal du forbedre din bolig, er den billigste måde at finansiere det på ofte gennem din bolig. Har du friværdi i din bolig, kan du fx få en FriværdiKonto. Så får du en konto med fleksibel adgang til din friværdi. Renten er typisk lidt højere end på et realkreditlån, til gengæld betaler du kun rente, af det du bruger.
Regn på mulighederne med en FriværdiKonto.