Rentetilpasning

Når du skal have ny rente på dit Tilpasningslån, er det oplagt at overveje, om du ønsker at ændre lånet. Læs mere her, og få en opdatering på lån og renter.

Hvad skal du overveje?

Skal du have rentetilpasset dit Tilpasningslån i januar 2021, er der attraktive alternativer.

Renten på lån med fast rente er meget lav. På et fastforrentet lån kender du renten, så længe du har lånet. Et lån med fast rente har desuden den fordel, at du kan skære en bid af restgælden ved at indfri lånet, hvis renten stiger. Det betyder en høj beskyttelse af din friværdi, hvilket kan være en stor fordel, fx ved salg af din bolig. Friværdibeskyttelsen skyldes, at prisen (kursen) på lånets bagvedliggende obligation falder, når renten stiger. Du kan derfor købe din gæld tilbage for færre penge, end du skylder.

Ønsker du ikke at gå hele vejen med et fastforrentet lån, er F5 også en attraktiv mulighed. I øjeblikket kan du binde renten i fx fem år med F5, frem for blot et enkelt år med F1 - for stort set samme ydelse. 

Har du i dag et afdragsfrit lån, hvor de 10 år snart udløber, vil din ydelse stige. Du kan derfor overveje at lægge lånet om, så du får nye 10 års afdragsfrihed. Så bevarer du samme ydelse som nu. Du kan også lægge om til et nyt lån med afdrag. Så stiger ydelsen mindre, fordi du får 10 år længere til afdrage gælden.

Kontakt os

Kontakt os senest den 31. oktober 2020, hvis du: 

  • ønsker at lægge om til et andet lån, eller du er i tvivl om, hvilket lån du skal vælge
  • ønsker at ændre længden på næste renteperiode
  • ønsker at ændre på lånets afdragsprofil
  • har spørgsmål til fx. udløb af afdragsfrihed.
Skriv til os


Regn på dit lån i MitNykredit

Bliv klogere på, hvad rentetilpasningen eller en omlægning til fx fast rente betyder for dit lån. Log på mitNykredit og vælg "Bolig". Klik herefter på "Rentetilpasning" eller "Omlæg dit lån".

Log på MitNykredit

Forløb ved rentetilpasning

Du får besked fra os, når renten på dit lån skal tilpasses. I figuren til højre kan du se hvad der sker, fra du modtager brevet og til dit lån har fået ny rente.