Dagens obligationsmarked

Fredag den 9. november 2018.

 

På FOMC-mødet i går blev renten fastholdt og pressemeddelsen var meget lig med den fra deres sidste møde. Fed ser den økonomiske udvikling som lys, de agter at fortsætte med at hæve styringsrenten. De lægger op til en ny renteforhøjelse på det næste FOMC-møde til december. Markedet indpriser en renteforhøjelse til december med ca. 80%.

 

Den negative stemning vendte tilbage til de europæiske og amerikanske aktiemarkeder i går og de lukkede med små minusser. De asiatiske markeder taber her til morgen oven på de kinesiske udmeldinger om at staten vil diktere bankerne via kvoter, hvor stor en andel af bankernes lån der skal gå til den private sektor (ikke-stats-ejede virksomheder).

 

Europakommissionen kom i går med en reviderede vækstprognose for en række EU lande. Den største interesse samlede sig om Italien, hvor kommissionen ser et lavere vækstniveau end regeringen, derfor vurderer de at regerings budgetplaner risikerer at ende med et underskud meget tæt på 3%-grænsen eller måske over grænsen.

 

Udbetalingskursen på 2% 2050 med afdrag er på 98,90 og F-kort (Juli’21) er 100,05.