Dagens obligationsmarked

Torsdag den 21. marts 2019

FED overraskede markedet i går ved deres udmelding. Deres udmelding bære præg af forsigtighed og en overrsakende stor nedjustering af renteforventningerne til 2019.

 

Medlemmerne i FOMC ser nu ingen renteførhøjelser i 2019, hvilket er en tydelig nedjustering ift. december prognosen som bød på to forhøjelser. I 2020 forventes kun en enkelt forhøjelse. Ifølge Powell er nedjusteringen af renteforventningerne bl.a. motiveret af den fortsatte vækstafmatning i den globale økonomi, her tænkes der på Kina, Japan og Europa.

Udover FEDs nejustering af rentebanen, meddelte Powell at FED har planer om at stoppe nedbringelsen af deres obligationsportofølje. Planen er at stoppe helt til september men allerede fra maj vil man nedbringe den månedlige nedbringelse fra 30 mia til 15 mia USD.

 

Rentemarkederne i USA reagerede positivt, de 10-årige renter faldt med 8bp og de 5-årige faldt med 5bp - vi forventer at de europæiske renter følger trop i dag!

 

De amerikanske aktier kunne i går ikke fastholde deres stigninger i starten af dagen og fladt tilbage på FED forventninger til en afmatning i den globale økonomi.

 

Onsdag bad Theresa May om udskydelse af Brexit-deadline frem til 30. juni og hun advarede samtidigt om, at det forsat kunne ende med en no-deal beslutning. EU præsident Donald Tusk sagde sent onsdag, at det ville være muligt med en udskydelse, hvis det britiske parlament ved en afstemning i næste uge vedtog den Brexit-aftale, der foreligger og som parlamentet allerede har stemt om to gange med stort flertal imod begge gange.

 

Udbetalingskursen på 1,5% 2050 med afdrag er 98,25 og F-kort (Juli’21) er 100,00.