Dagens obligationsmarked

Tirsdag den 22. maj 2018

De store markedstemaer for tiden er handelskrigen mellem USA og Kina og dannelsen af en ny italiensk regering. I går forlød det, at der var mere forsonende toner mellem USA og Kina, og at der arbejdes på en større handelsaftale mellem de to lande, det gav risikoappetit til investorerne som sendte aktier i plus. I Italien har de to partier Femstjerne bevægelsen og Lega nu nomineret en ny premierminister og der er derfor dannet basis for en snarlig regeringsdannelse. Nyheden om den nye ventede regering har presset de italienske statsrenter op.

De 10-årige amerikanske statsrenter handler pt. i 3.05 %. De tyske statsrenter handler i 0,52 %, mens de 10-årige danske statsrenter handler i 0,54 %.

I dag kommer ingen væsentlige nøgletal. I denne uge vil der blive set frem til onsdag, hvor offentliggørelsen af referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, FED, finder sted.

I denne uge afholdes refinansieringsauktionerne med termin til juli. Ugen starter med at Nykredit og Nordea sælger variabelt forrentede obligationer for samlet over 70 mia. kr., mens Nykredit torsdag og fredag afholder refinansieringsauktioner af tilpasningsobligationer for samlet over 10 mia. kr.

Den fastforrentede obligation 2 % 2050 med afdrag handler pt. i kurs 98,25 og F-kort obligationen (Jan’20) handler i kurs 99,90.