Aktuelle anbefalinger

Vi anbefaler, at du får set på hele din økonomi, når du skal vælge låntype. Om du skal vælge fast eller variabel rente, lån med eller uden afdrag eller måske et lån med renteloft afhænger nemlig af din situation, dine behov og faktisk også hvordan sammensætningen af din formue skal se ud nu og i fremtiden.

Nykredits aktuelle anbefalinger

Vi anbefaler som udgangspunkt at vælge et fastforrentet lån. Her får du en fast rente i hele lånets løbetid og den bedste beskyttelse af formuen i din bolig, hvis renten stiger.

En nedkonvertering er særligt attraktiv for dig, der har en fast rente på 2% eller derover. Og har du et lån med variabel rente, kan det også være, at det er nu, du for alvor skal overveje at skifte over til et fastforrentet. Om det nye 0,5%-lån er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på:

  • Størrelsen af din restgæld
  • Din tidshorisont i boligen
  • Hvilken rente du har på dit nuværende lån.

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed for, at en ændring af lånet kan betale sig. 


Læs mere her

Vi anbefaler, at du binder renten i længere tid. Med et fastforrentet lån får du ro på renteudgifterne i budgettet og samtidig en unik beskyttelse af din formue i boligen, hvis renten stiger.

Har du et F1-lån og ønsker du ikke at gå hele vejen med et fastforrentet lån, er F5 også et fornuftigt alternativ. Her kan du binde renten i fem år for en stort set uændret ydelse sammenlignet med F1.

Rentetilpasningen er et godt tidspunkt at lægge lånet om på, da du her kan opsige lånet til kurs 100, som ofte er en fordel.

Se dine muligheder her.

 

Vi anbefaler som udgangspunkt, at du afdrager på din gæld, men der findes naturligvis også gode grunde til at vælge afdragsfrihed.

Når du afdrager, sparer du automatisk op i din bolig og er dermed bedre rustet mod prisfald. Herudover skaber afdragene luft i økonomien til den dag du skal på pension, og hvor din indkomst  måske vil falde. Det er desuden vigtigt at se din opsparing i boligen som en del af din samlede formue, hvilket også bør påvirke dit valg af lån.

I det lange løb er det billigere at afdrage. Et lån med afdrag koster 5-10% mindre end et tilsvarende lån uden afdrag. Det skyldes blandt andet, at bidragssatsen er højere på afdragsfrie lån, og samtidig er restgælden højere på grund af den afdragsfrie periode. Samlet set betaler du dermed mere i rente og bidrag med et afdragsfrit lån.

 

Vi anbefaler, at du altid indgår fastkursaftale i forbindelse med udbetaling af fastforrentede lån, RenteMax-lån og F-kort-lån. På den måde sikrer du, at du kender dit låneprovenu, uanset om kurserne svinger.

Læs mere om fastkursaftale her.

Boligberegnere

Hvad kan jeg købe for?

Få en vejledende beregning på, hvor meget du kan købe bolig for.

Beregn

Lån til ny bolig

Få en vejledende beregning på, hvor meget lån til ny bolig koster.

Beregn

Lån med afdragsfrihed

Få en vejledende beregning på, hvad et 30 års afdragsfrit lån koster.

Beregn

Lån i din bolig

Få en vejledende beregning på, hvad det koster at låne i din bolig.

Beregn

Lån til bolig i udlandet

Få en vejledende beregning på, hvor meget du kan købe bolig i udlandet for.

Beregn