Priserne på ejerlejligheder falder i København

I en helt ny boligprisprognose forventer Nykredit for første gang i seks år, at priserne på ejerlejligheder falder i København og i Aalborg.

I resten af landet fortsætter huspriserne med at stige. Også sommerhusene har udsigt til prisstigninger.

”I seks år er priserne gået op og op og op. Og mest i København. Den bevægelse stopper nu, så vi får mere moderate prisstigninger. Det er en naturlig og god udvikling – boligpriser, som stiger mere end indkomsterne vil aldrig vare ved,” siger Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom i Nykredit.

”Når jeg kigger ud over landet, så ser jeg et sundt og velfungerende Danmark med gode lønforhold og jobmuligheder og det bliver mere og mere populært at bruge opgangstiderne til at skifte boligen ud. Og det sætter sig i priserne, der stiger stille og roligt i hele landet undtaget København og Aalborg,” siger Mira Lie Nielsen.

Se den fulde analyse her 

 

En folkesport at følge med i huspriserne
Boligen er en stor post på budgettet for langt størstedelen af de omkring 1,6 mio. danskere, der ejer deres egen bolig, og derfor er der da også rigtig stor interesse for huspriserne.

”Det er i Danmark en folkesport at følge med i huspriserne og bladre de lokale aviser igennem for salgsannoncer. Boligen står for en stor del af de faste udgifter på budgettet, så det giver god mening at følge lidt med” siger Mira Lie Nielsen.

”I øjeblikket ser rigtig mange, at husene sælges og det sætter gang i en bevægelse: Når naboen kunne sælge så godt, så vil jeg også prøve. Og dermed kommer der flere købere ud og gang i markedet. Og det mærker hele landet.”

Nykredit forventer, at huspriserne på landsplan stiger med 2,7% i 2019. Fritidshuse ventes af stige med 2,9% i 2018. Prisen på ejerlejligheder ventes at falde i København og Aalborg i 2019, mens der er udsigt til stigninger i Odense og Aarhus. I 2020 ventes atter stigninger i hele landet.

Mira Lie Nielsen

Boligøkonom og chefanalytiker

Rådgiver og inspirerer boligejerne - om boligfinansiering, boligpriser, prognoser og rådgivningsbudskaber om husholdningernes formue- og gældsforhold.

Relaterede Artikler

Bolig | 2 min

Forbrugerrådet Tænk anbefaler lån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk har testet en række realkreditlån, og lånene fra Totalkredit får stemplet ”anbefalet” i den store prissammenligning. Du kan se hvorfor i artiklen her.
Bolig | 5 min

Hvad koster et forældrekøb?

Priserne på ejerlejligheder i landets studiebyer er høje, hvilket skaber mangel på gode boliger for unge på SU. Derfor kan et forældrekøb trods de høje priser fortsat være attraktivt for såvel børn som forældre.
Bolig | 5 min

3 myter om lave renter – ved du, hvad der er sandt og falsk?

Renterne er lave, men betyder det, at alle skal lægge deres lån om? Vi dykker ned i tre myter om de lave renter og låneomlægning og ser på, hvad der er sandt og falsk.