Priserne på ejerlejligheder falder i København

I en helt ny boligprisprognose forventer Nykredit for første gang i seks år, at priserne på ejerlejligheder falder i København og i Aalborg.

I resten af landet fortsætter huspriserne med at stige. Også sommerhusene har udsigt til prisstigninger.

”I seks år er priserne gået op og op og op. Og mest i København. Den bevægelse stopper nu, så vi får mere moderate prisstigninger. Det er en naturlig og god udvikling – boligpriser, som stiger mere end indkomsterne vil aldrig vare ved,” siger Mira Lie Nielsen, bolig- og formueøkonom i Nykredit.

”Når jeg kigger ud over landet, så ser jeg et sundt og velfungerende Danmark med gode lønforhold og jobmuligheder og det bliver mere og mere populært at bruge opgangstiderne til at skifte boligen ud. Og det sætter sig i priserne, der stiger stille og roligt i hele landet undtaget København og Aalborg,” siger Mira Lie Nielsen.

Se den fulde analyse her 

 

En folkesport at følge med i huspriserne
Boligen er en stor post på budgettet for langt størstedelen af de omkring 1,6 mio. danskere, der ejer deres egen bolig, og derfor er der da også rigtig stor interesse for huspriserne.

”Det er i Danmark en folkesport at følge med i huspriserne og bladre de lokale aviser igennem for salgsannoncer. Boligen står for en stor del af de faste udgifter på budgettet, så det giver god mening at følge lidt med” siger Mira Lie Nielsen.

”I øjeblikket ser rigtig mange, at husene sælges og det sætter gang i en bevægelse: Når naboen kunne sælge så godt, så vil jeg også prøve. Og dermed kommer der flere købere ud og gang i markedet. Og det mærker hele landet.”

Nykredit forventer, at huspriserne på landsplan stiger med 2,7% i 2019. Fritidshuse ventes af stige med 2,9% i 2018. Prisen på ejerlejligheder ventes at falde i København og Aalborg i 2019, mens der er udsigt til stigninger i Odense og Aarhus. I 2020 ventes atter stigninger i hele landet.

Mira Lie Nielsen

Boligøkonom og chefanalytiker

Rådgiver og inspirerer boligejerne - om boligfinansiering, boligpriser, prognoser og rådgivningsbudskaber om husholdningernes formue- og gældsforhold.

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Salg af forældrekøbt lejlighed? Nye regler kan gøre det dyrt at vente

Overdragelse af forældrekøb til barnet står foran nye ejendomsvurderinger og ændret skattelovgivning, der kan få stor betydning. Det er derfor en seriøs overvejelse værd, hvornår et ønsket salg til barnet skal finde sted.
Bolig | 3 min

Boligprisprognose: Boligmarkedet støder ind i coronakrisen

Nu gik det ellers lige så godt. Corona-situationen kommer til at påvirkeboligmarkedet, og du må forvente faldende priser på villaer og ejerlejligheder i år. Priserne kommer dog allerede til at stige igen fra midten af 2021.
Artikel | 3 min

Hvad gør jeg med min indefrosne boligskat?

Tre gode argumenter for, hvorfor du skal betale din indefrosne boligskat i 2024, og tre lige så gode argumenter for, hvorfor du skal vente.