Superlån: 1% fast rente i 30 år

Skal du købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om? Så kan du lige nu få et 30-årigt lån med en fast rente på kun 1%.

En historisk lav rente er nu en realitet, også på de 30-årige fastforrentede realkreditlån. De fastforrentede lån har i begyndelsen af 2019 stået for i omegnen af 80% af lånetilbuddene, og muligheden for 1% er interessant for en bred skare af danskere.

Fordele ved 1% i fast rente

Der er flere fordele ved at have en fast lav rente. Her er nogle af dem:

  1. En historisk lav fast rente i alle de år, du har dit lån
  2. Gode muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger
  3. Mulighed for op til 10 års indledende afdragsfrihed

Kan det betale sig at omlægge et eksisterende lån?

Hvis du allerede nu har et realkreditlån i din bolig, og hvis du har en fast rente på 2% eller mere, kan det være aktuelt for dig at lægge lånet om til et lån med en fast rente på 1%. Dels kan det blive billigere for dig her og nu, hvor du kommer til at betale mindre for dit lån. Men hvis renten stiger, kan du også skære noget af restgælden på lånet, ved at lægge det om igen.

Om det nye 1%-lån er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på størrelsen af din restgæld, din tidshorisont i boligen og ikke mindst, hvilken rente du har på dit nuværende lån. Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Skift fra variabel til fast rente

Har du et lån med variabel rente, som snart skal rentetilpasses, kan det også være attraktivt for dig at lægge det om. For dels kan du sikre en fast lav rente, og dels får du langt bedre muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger, end du har i dag på dit variabelt forrentede lån.

Et variabelt forrentet lån i Totalkredit har dog fortsat en lavere rente og dermed en lavere ydelse i forhold til et tilsvarende fastforrentet lån. Samtidig har de variabelt forrentede lån også et højere afdrag de første år. Dette kan dog ændre sig, hvis renten stiger.

Der er derfor fordele ved både fastforrentede og variabelt forrentede lån, så intet er kun sort eller hvidt.

Tal med din rådgiver

Er du i tvivl om, hvilket lån du skal vælge, og om det kan betale sig at omlægge dit eksisterende lån, så kontakt en rådgiver hos Nykredit på tlf.: 70 10 90 00 og hør nærmere.

Du kan også selv regne på omlægningen af dit lån

Hvis du har lån i Nykredit

  • Regn på omlægningen af dit lån i netbanken. Du klikker på Bolig i menuen til venstre og vælger herefter Omlægning af lån.

Hvis du har lån i en anden bank

  • Få en vejledende beregning på omlægning af lån med Nykredits omlægsberegner.  Prøv beregneren her. 

Få overblik med App fra Nykredit og Totalkredit

  • Download app'en her. Tjek dit lån og se, om du med fordel kan lægge om. App'en kan bruges af alle.