Forbrugerrådet Tænk Penge anbefaler lån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk Penge har testet en række realkreditlån, og lånene fra Totalkredit får stemplet ”anbefalet” i den store prissammenligning. Du kan se hvorfor i artiklen her.

Læs artiklen fra Tænk: Der ER prisforskelle på realkreditlån

Forbrugerrådet Tænk Penge har gjort det lettere for dig at finde det billigste realkreditlån på markedet. Tænk har nemlig testet en række lån, og Totalkredits realkreditlån har fået stemplet ”anbefalet” i den store prissammenligning. I testen har man set på otte lånesituationer og sammenlignet priser i henholdsvis Nykredit/Totalkredit, Jyske Realkredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit.

I samtlige otte lånesituationer i testen er Nykredit/Totalkredit billigst målt på de løbende låneomkostninger til realkreditinstituttet, når KundeKroner medregnes. KundeKroner er en rabat, som du kan få, når du har et lån i Nykredit/Totalkredit. Du kan få 0,15% årligt af din restgæld i rabat frem til 31. december 2021.

I regneeksemplerne er der over 3.000 kroner at spare om året, hvis man ser på det billigste og det dyreste 5-årige afdragsfrie rentetilpasningslån med en belåningsgrad på 60 procent på 1,6 millioner kroner. Læs mere om KundeKroner

Hvornår kan der være penge at spare?

Prisen på et realkreditlån er sammensat af flere forskellige elementer. Du betaler fx etableringsomkostninger, når du optager et lån, og der er kursskæring, en afgift til staten og et gebyr til realkreditselskabet, også kaldet bidragssatsen. Disse omkostninger kan variere fra realkreditinstitut til realkreditinstitut, men de varierer også fra lånetype til lånetype. Vælger du et sikkert lån med fast rente og afdrag, vil du typisk betale mindre i bidragssats, end hvis du har et afdragsfrit lån med variabel rente. Det er derfor ikke renten alene, der bestemmer prisen på et lån, og der kan være penge at spare ved at fx at vælge et lån med lavere gebyrer.

Hvad er et realkreditlån?

Et realkreditlån er et lån, der er optaget i et realkreditinstitut med pant i fast ejendom. I modsætning til lån i banken har et realkreditlån en direkte sammenhæng til obligationer. Udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder afgør, hvad det koster at låne - det er altså obligationsmarkedet, der bestemmer renten på lånet.

Relaterede Artikler

0,5% i fast rente? Her er alt, du bør vide om superrenten

Renten er historisk lav, og mange kan spare penge ved at lægge lånet om. Her på siden finder du viden og værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få noget ud af en låneomlægning.

3 myter om lave renter - ved du, hvad der er sandt og falsk

Renterne er lave, men betyder det, at alle skal lægge deres lån om? Vi dykker ned i tre myter om de lave renter og låneomlægning og ser på, hvad der er sandt og falsk.
Bolig | 4 min

Kvinde – øg din formue!

Kalenderen viser 8. marts: Kvindernes Internationale Kampdag, hvor der sættes fokus på ligestilling og kvinders rettigheder og muligheder - eller mangel på samme. Formueekspert Jeanette Kølbek giver gode råd til, hvad man som kvinde selv kan gøre for at øge sin formue