Der er flere fordele ved 0,5% fast rente, end du tror

En fast rente på 0,5% giver dig ikke bare sikkerhed for en lav rente i op til 30 år. Den faste rente kan også give dig andre fordele som boligejer. Er det nu, du skal købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om, så læs med her.

Næsten halvdelen af danskerne har planer om at blive boende i deres bolig i mindst 10 år, viser en ny undersøgelse fra Nybolig. Og har du også planer om at blive boende i dit hjem i en længere årrække, er muligheden for at sikre dig en lav fast rente på bare 0,5% i op til 30 år yderst interessant for dig. Men der er også andre fordele ved den faste rente.

Lige nu skal du dog være opmærksom på, at også 1%-lånet kan være i spil, da kurserne ændrer sig hurtigt, og at både 0,5% og 1%-lånet skiftevis åbner og lukker. Kontakt din rådgiver for at høre, hvilke lån vi kan tilbyde, hvad der bedst kan betale sig for dig, og hvad det koster.

Fordele ved 0,5% i fast rente

De fastforrentede lån har i begyndelsen af 2019 stået for i omegnen af 80% af lånetilbuddene, og muligheden for 0,5% er interessant for en bred skare af danskere. Der er flere fordele ved at have en fast lav rente. Her er nogle af dem:

  • Du sikrer dig en historisk lav fast rente i alle de år, du har dit lån
  • Du har gode muligheder for at reducere din restgæld, hvis renten stiger
  • Du har mulighed for op til 10 års indledende afdragsfrihed.

”For rigtig mange vil det nye lån være værd at undersøge. Er det fx et stykke tid siden, du har fået tjekket, om dit boliglån er det mest optimale, så er der en oplagt mulighed nu for at tage en snak med en bankrådgiver. Det kan være, at du kan få mere luft i det månedlige budget, som kan gøre hverdagen lidt sjovere, eller du kan bruge besparelsen på at give et ekstra skub til pensionsindbetalingen eller starte en børneopsparing”, siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.

Kan det betale sig at omlægge et eksisterende lån?

En nedkonvertering er særligt attraktiv for dig, der har en fast rente på 2% eller derover. Og har du et lån med variabel rente, kan det også være, at det er nu, du for alvor skal overveje at skifte over til et fastforrentet. Om det nye 0,5%-lån er aktuelt for dig, kommer blandt andet an på:

  • størrelsen af din restgæld
  • din tidshorisont i boligen
  • hvilken rente du har på dit nuværende lån.

Jo større restgæld, længere løbetid og højere rente, desto større sandsynlighed for, at en ændring af lånet kan betale sig.

Brug din besparelse klogt

Hvis du som boligejer får en besparelse ved at omlægge dit boliglån, er det ifølge Camilla Schjølin Poulsen, der er seniorspecialist med speciale i formue og investering, værd at overveje, hvad de ekstra penge, du får mellem hænderne, i så fald kan bruges til. Hun råder til at benytte lejligheden til at få kigget hele familiens økonomi igennem. Besparelsen på boligydelsen kan fx gøre rigtig meget gavn på en børne- eller pensionsopsparing:

”Mange tror, at det ikke nytter noget at spare små beløb, fx 500 kr. mere op månedligt på sin pensionsordning. Men gøres det 15 år frem, så vil der til den tid stå omkring 113.000 kr. mere ved en forrentning på ca. 3% efter afkastskat og omkostninger. Og ønsker du at kunne komme til pengene før pensionsalderen, så er Aktiesparekontoen en god løsning,” siger Camilla Schjølin Poulsen.

Tal med din rådgiver

Er du i tvivl om, hvilket lån du skal vælge, og om det kan betale sig at omlægge dit eksisterende lån, så kontakt en rådgiver hos Nykredit på 70 10 90 00 og hør nærmere.

Du kan også selv regne på omlægningen af dit lån.

Hvis du har lån i Nykredit
Regn på omlægningen af dit lån i netbanken. Du klikker på Bolig i menuen til venstre og vælger herefter Omlægning af lån.

Hvis du har lån i en anden bank
Få en vejledende beregning på omlægning af lån med Nykredits omlægsberegner. Prøv beregneren her.

Få overblik med App fra Nykredit og Totalkredit
Download app'en her. Tjek dit lån og se, om du med fordel kan lægge om. App'en kan bruges af alle.

Relaterede Artikler

Forbrugerrådet Tænk anbefaler lån fra Totalkredit

Forbrugerrådet Tænk har testet en række realkreditlån, og lånene fra Totalkredit får stemplet ”anbefalet” i den store prissammenligning. Du kan se hvorfor i artiklen her.

0,5% i fast rente? Her er alt, du bør vide om superrenten

Renten er historisk lav, og mange kan spare penge ved at lægge lånet om. Her på siden finder du viden og værktøjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan få noget ud af en låneomlægning.

3 myter om lave renter – ved du, hvad der er sandt og falsk?

Renterne er lave, men betyder det, at alle skal lægge deres lån om? Vi dykker ned i tre myter om de lave renter og låneomlægning og ser på, hvad der er sandt og falsk.