Har du været et muldyr i byen?

Er du i byen, og hjælper du andre med at hæve penge, risikerer du at blive muldyr for kriminelle. Læs her, hvad du skal være opmærksom på for at undgå pletter på din straffeattest.

Pas på, hvis du hjælper nogle med at hæve penge, når du er i byen. Du risikerer nemlig at blive gjort skyldig i hvidvask. Så klar er udmeldingen fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Advarslen kommer efter en sag, hvor en ung mand har stillet sin konto til rådighed for kriminelle og fungeret som muldyr.

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion udtaler til en nyhed på politi.dk:

”Det lyder ganske uskyldigt og hjælpsomt. Men den unge har nu gjort sig skyldig i hvidvask, hvor strafferammen typisk er op til halvandet års fængsel

Vicepolitiinspektør Chr. Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politis Forebyggelsessektion

”Der er ingen tvivl om, at nogle unge har handlet i god tro. De er i nattelivet blevet kontaktet af en person, der har fortalt, at vedkommende har glemt sit dankort. Man aftaler så, at vedkommende overfører et beløb til den unges MobilePay, hvorefter den unge hæver for personen i en dankortautomat. Og som tak får man et mindre beløb for sin ulejlighed”, forklarer Chr. Østergård, og fortsætter

”Det lyder ganske uskyldigt og hjælpsomt. Men den unge har nu gjort sig skyldig i hvidvask, hvor strafferammen typisk er op til halvandet års fængsel. Og vedkommende risikerer en plet på straffeattesten. Så vi opfordrer kraftigt til, at man er kritisk, hvis man får sådanne henvendelser, og at forældrene også er opmærksomme på, at situationen kan opstå”, tilføjer Chr. Østergård.

Sådan undgår du at ende som muldyr

Hvis du ikke vil ende som muldyr, skal du være kritisk, hvis nogle spørger dig, om de må overføre beløb til din konto, som du så skal hæve i kontanter. Det kan både være MobilePay men også bankoverførsler.

Hvis du bliver lokket med, at du selv får et beløb for din ulejlighed med at overføre eller hæve penge, skal du være særligt opmærksom. Risikoen for en plettet straffeattest vil ikke være beløbet værd.

Du kan også blive muldyr uden at vide det, hvis din konto bliver hacket, og svindlerne bruger den som transitkonto.

Læs mere om muldyr og andre svindeltyper

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Salg af forældrekøbt lejlighed? Nye regler kan gøre det dyrt at vente

Overdragelse af forældrekøb til barnet står foran nye ejendomsvurderinger og ændret skattelovgivning, der kan få stor betydning. Det er derfor en seriøs overvejelse værd, hvornår et ønsket salg til barnet skal finde sted.
Bolig | 5 min

Forældrekøb: Hvilket lån skal du vælge?

Fast lav rente eller rentebinding i fem år? Der er flere gode bud på lån til forældrekøb. Læs med her, hvor du også kan høre om, hvad de nye skatteregler, der forventes at komme i 2021, betyder for dig.
Bolig | 3 min

Sommerhuskøbere søger mod byggegrunde og flexboliger

Det er ikke bare sommerhusene, der er gået som varmt brød i år. Danske boligkøbere søger også over mod sommerhusgrunde og flexboliger, der åbner for langt flere muligheder for at få sit drømmehus.