Forbrugerrådet Tænk Penge: Nykredit tilbyder de billigste tillægslån

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på at låne i friværdien. Lånet fra Nykredit/Totalkredit er billigst og får en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

I en ny stor test har Forbrugerrådet Tænk Penge sammenlignet priserne på lån i friværdien og kårer Totalkredit, der er ejet af Nykredit, som billigst i testen. I testen har Forbrugerrådet Tænk Penge set på ni forskellige lånesituationer og sammenlignet vores priser med Nordea Kredit, Jyske Realkredit og Realkredit Danmarks. Vi vinder testen og tildeles et ”Anbefalet”.

Læs artiklen her: Nykredit er billigst, hvis du vil låne i friværdien

Små procentforskelle bliver til mange penge

Når man sammenligner lånene, er der kun små forskelle i procent, når man kigger på de årlige omkostninger (ÅOP). Men fordi der er tale om store pengebeløb over helt op til 30 år, bliver forskellen målt i kroner og øre alligevel markant. I et af låneeksemplerne er der mere end 33.000 kroner i forskel mellem det billigste og dyreste lån i testen, når man ser på de samlede omkostninger.  

Lån i friværdien egner sig til større beløb

Når du låner i friværdien, tager du et tillægslån i det realkreditlån, du har i din bolig. Den type lån egner sig godt til større beløb over 200.000 kroner. Derfor er lån i friværdien oplagt at overveje, hvis du fx skal låne til en bil, bygge om i din bolig eller have nyt køkken.

Prøv vores låneberegner allerede nu, og få en vejledende beregning på, hvad det vil koste at låne i din bolig.

Sådan er testen udført

Forbrugerrådet Tænk Penge har målt på samtlige omkostninger, herunder etableringsgebyr, tinglysningsafgift, renter, bidrag samt kursskæring ved udbetaling og ved rentetilpasning ved ni fiktive kundesituationer. Bemærk, at KundeKroner indtil videre ydes med 0,15% årligt og kan ændres fra år 2021. Læs mere om testen og beregningerne i artiklen.
Læs artiklen: Nykredit er billigst, hvis du vil låne i friværdien

Relaterede Artikler

Bolig | 2 min

Corona: Sådan bliver boligmarkedet påvirket

Vi kommer til at se et boligmarked på vågeblus med færre bolighandler og faldende priser, vurderer boligøkonom i Nykredit Mira Lie Nielsen. Men det er ikke en ny finanskrise på boligmarkedet.
Bolig | 2 minutter min

Forenet Kredit foreslår grønt tilskud på 200 mio. kr. til Nykredit

.
Bolig | 5 min

Guide: Sommerhuskøb i 2020

Overvejer du at købe eller sælge sommerhus i år? Vi tager temperaturen på sommerhusmarkedet netop nu. Se fx, hvad et sommerhus koster, og få tre tip, der gør det billigere at være sommerhusejer.