Forenet Kredit foreslår grønt tilskud på 200 mio. kr. til Nykredit

Nykredits ejere i Forenet Kredit foreslår at give Nykredit et tilskud på 200 mio. kr. Nykredit vil bruge tilskuddet til produkter og tiltag, der kan gøre det nemmere og billigere for kunderne at træffe grønne og bæredygtige valg.

Det skal være nemmere og billigere for Nykredit-koncernens kunder at træffe grønne og bæredygtige valg.

Derfor forslår Forenet Kredit nu at give et tilskud til Nykredit på 200 mio. kr., som giver koncernen mulighed for at gøre noget særligt for kunderne på det grønne område. 

”Klimaforandringerne er en af vor tids største udfordringer. Rigtig mange boligejere, virksomheder og landmænd ønsker at gøre en forskel for den grønne omstilling - og det vil vi gerne hjælpe dem med. På den måde kan vi som forening tage et særligt ansvar, og jeg tror på, vi kan gøre en forskel for både kunderne og klimaet,” siger Nina Smith, formand i Forenet Kredit.

Nykredits koncernchef, Michael Rasmussen, er begejstret for forslaget.”Jeg er rigtig glad for, at Forenet Kredits bestyrelse ønsker at give et grønt tilskud. Med tilskuddet kan vi forstærke de produkter og tiltag, vi arbejder på eller allerede har lanceret. Tilskuddet giver også mulighed for at gå nye veje. Når det kommer til den grønne omstilling, er løsningerne ikke kendte på forhånd, men vi har arbejdstøjet på og er klar til at lære undervejs, så vi hjælper og rådgiver vores kunder bedst muligt.”

Gennem Nykredit giver Forenet Kredit i forvejen penge tilbage til kunderne i form af fx Kundekroner.

”Et tilskud, som Forenet Kredits bestyrelse nu foreslår, viser tydeligt, at foreningsejerskab og samfundsansvar går hånd i hånd. Det er også udtrykt i vores opdaterede strategi Winning the Double 2.0., hvor vi bl.a. har som ambition, at hele Danmark skal kunne mærke, at vi er en foreningsejet og samfundsansvarlig finansiel virksomhed.”

Hvis repræsentantskabet vedtager tilskuddet, skal Nykredit-koncernen disponere det i 2020-2022, så der er udsigt til, at koncernen i den årrække kommer med nye produkter og tiltag til gavn for kunderne og den grønne omstilling.

Den 26. marts 2020 tager Forenet Kredits repræsentantskab endelig stilling til det grønne tilskud.

Relaterede Artikler

Bolig | 5 min

Forældrekøb: Hvilket lån skal du vælge?

Fast lav rente eller rentebinding i fem år? Der er flere gode bud på lån til forældrekøb. Læs med her, hvor du også kan høre om, hvad de nye skatteregler, der forventes at komme i 2021, betyder for dig.
Bolig | 2 min

Forbrugerrådet Tænk Penge: Totalkredit er billigst til sommerhuse

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på sommerhuslån. Lånet fra Totalkredit er billigst og får en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.
Bolig | 3 min

Salg af forældrekøbt lejlighed? Nye regler kan gøre det dyrt at vente

Overdragelse af forældrekøb til barnet står foran nye ejendomsvurderinger og ændret skattelovgivning, der kan få stor betydning. Det er derfor en seriøs overvejelse værd, hvornår et ønsket salg til barnet skal finde sted.