Forbrugerrådet Tænk Penge: Totalkredit er billigst til sommerhuse

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet prisen på sommerhuslån. Lånet fra Totalkredit er billigst og får en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Der er ingen tvivl om, at der er rift om sommerhusene i år, hvor mange overvejer, om sommerferien skal holdes i Danmark. Kaster man sig ud i et sommerhuskøb, er det en god ide også at se på priserne på sommerhuslånet. Der kan nemlig være penge at spare, viser en ny prissammenligning fra Forbrugerrådet Tænke Penge.

I testen har Forbrugerrådet Tænk Penge sammenlignet Totalkredits priser med priser fra Nordea Kredit, Jyske Realkredit og Realkredit Danmark. I alle ni lånesituationer er Totalkredit billigst og får derfor en anbefaling fra Forbrugerrådet Tænk Penge.

Så meget kan du spare

Forbrugerrådet Tænk Penge har regnet på, hvor meget du kan spare ved at vælge det rigtige realkreditlån. Køber du fx et sommerhus til 1,5 millioner kroner, hvor du finansierer 60 procent af værdien med et femårigt rentetilpasningslån med afdragsfrihed, er forskellen på det billigste og dyreste realkreditlån i testen næsten 3.000 kroner årligt. Og jo større realkreditlånet er, desto større bliver besparelsen også i kroner og øre.

Sådan finansierer du dit sommerhus

Du kan finansiere op til 75 procent af sommerhusets pris med et realkreditlån. De sidste 25 procent skal du finansiere på anden vis. Det kan være penge, du låner i din helårsbolig, opsparing eller et banklån. Du skal desuden kunne lægge 5 procent af købesummen i udbetaling samt betale omkostningerne til boligkøbet. 

Prøv vores beregner, hvor du kun skal indtaste pris og udbetaling for at få oplyst ydelsen på realkreditlån og eventuelt boliglån i sommerhuset. Du kan også bruge en FriværdiKonto eller et PrioritetsLån til finansiering.

Sådan er testen udført

Forbrugerrådet Tænk Penge har sammenlignet ni forskellige lånesituationer. I samtlige ni lånesituationer er Totalkredit billigst målt på de løbende låneomkostninger til realkreditinstituttet, når KundeKroner medregnes.
Bemærk, at KundeKroner indtil videre ydes med 0,15% årligt til og med 31. december 2021. Læs mere om testen og beregningerne i artiklen.

Læs artiklen: Totalkredit er billigst til fritidshuse

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Black Friday: Undgå at blive snydt, når du nethandler

Black Friday står i shoppingens tegn, og meget af handlen foregår på nettet. Men tjekker du netbutikken, før du indtaster dine kortoplysninger? Læs, hvordan du undgår at blive snydt, når du shopper i onlinebutikker.
Bolig | 3 min

Sådan bliver du klar til at søge tilskud fra Bygningspuljen i 2022

Der er nu lukket for ansøgninger til Bygningspuljen i 2021, da alle 340 mio. kr. i puljen er brugt. Puljen åbner dog igen i 2022, og for at komme i betragtning til et tilskud, skal din bolig opfylde en række kriterier. Dem kan du læse mere om her.
Investering | 5 min

Gaven, der bliver ved med at give: Sådan giver du aktier i gave

Overvejer du at give aktier i julegave? Så følger her en række gode råd til, hvordan du kan lægge en af de mere langtidsholdbare gaver under juletræet.