Få dine feriepenge udbetalt med det samme med ny, omkostningsfri kredit

Er du en af de mange, der kan se frem til at få udbetalt tre ugers feriepenge i efteråret? Hvis du er helkunde i Nykredit tilbyder vi dig en omkostningsfri kredit, så du kan få dine feriepenge udbetalt med det samme og bruge pengene hen over sommeren.

For at sætte gang i økonomien i Danmark har et politisk flertal besluttet, at du kan få tre uger af dine ellers indefrosne feriepenge udbetalt. Pengene kommer senest til oktober, hedder det, men i Nykredit vil vi give dig som helkunde muligheden for at få pengene med det samme, så du kan bruge dem i sommermånederne.

Få en rente- og gebyrfri kredit

Du får mulighed for at få pengene i hånden stort set med det samme ved at få en kredit på det beløb, du ellers ville få udbetalt i feriepenge senere på året. Du betaler hverken renter eller gebyrer. Når du senere kan få feriepengene udbetalt, indfrier du kreditten med dem, og du har derfor ingen omkostninger.

Oversigt: Så meget får du cirka udbetalt af dine feriepenge

Indkomst før skat pr. måned

3 uger udbetalt, efter skat

20.000 kr.

9.900 kr.

25.000 kr.

12.400 kr.

30.000 kr.

14.800 kr.

40.000 kr.

19.800 kr.

50.000 kr.

18.900 kr.*

60.000 kr.

22.600 kr.*

70.000 kr.

26.400 kr.*

*Topskat af udbetaling

I tabellen kan du se eksempler på, hvor meget du får udbetalt med udgangspunkt i din månedsløn. Beløbet er beregnet efter skat og er anslået ud fra skattesatsen i en gennemsnitskommune. Tallene skal tages med forbehold, da dine personlige forhold spiller ind, herunder blandt andet hvilken kommune du bor i og om du er medlem af folkekirken. Vær også opmærksom på, at bonus og overarbejde ikke i alle tilfælde berettiger til feriepenge. I eksemplet betaler du topskat ved en månedsløn på 50.000 kr. eller mere. Det betyder, at personer med en månedsløn på 50.000 kr. vil få udbetalt mindre i feriepenge efter skat end personer med en indkomst på 40.000 kr.

Spørgsmål og svar om FeriePenge Kredit

Du skal have indefrosne feriepenge, som du vælger at få udbetalt til oktober, og så skal du være helkunde og dermed have hele din økonomi i Nykredit, dvs. NemKonto, opsparing og/eller boliglån. Desuden laver vi, som altid, en almindelig kreditvurdering af dig, inden du får kreditten.

Du skal kontakte din rådgiver i Nykredit, så I sammen kan beregne dit forventede udbetalte beløb og heraf størrelsen på din kredit. Din rådgiver sørger også for, at der, som altid, bliver lavet en almindelig kreditvurdering af dig, før du får kreditten.

Du kan få en kredit på maksimalt det beløb, som du får udbetalt i indefrosne feriepenge til oktober. Derudover er der et loft på kreditten, så den højest kan være på 50.000 kr.

Når du er godkendt til kreditten, er den til rådighed for dig, så snart du har underskrevet kreditaftalen.  

Vi beregner dit forventede udbetalte beløb ud fra dine lønoplysninger og dine skatteforhold. Det er udgangspunktet for, hvor stor en kredit, du kan få.

Du skal indfri hele kreditten, når du får dine feriepenge udbetalt til oktober.

De udbetalte feriepenge bliver beskattet som personlig indkomst, og der skal også betales AM-bidrag og topskat, hvis du er topskatteyder eller bliver det pga. udbetalingen af feriepengene. Vi anbefaler, at du søger skatterådgivning, hvis du er i tvivl om de skattemæssige konsekvenser ved at få udbetalt eller lade være, da vi ikke rådgiver om skatteforhold. Husk, det er frivilligt, om du ønsker at få indefrosne feriepenge udbetalt.

Nej, kreditten gælder for helkunder med Nemkonto i Nykredit, der har indefrosne feriepenge, de vælger at få udbetalt til oktober.

Hvis du har fået FeriePenge Kredit fra Nykredit, skal du selv sørger for at få udbetalt dine indefrosne feriepenge, så snart det er muligt, og kontakte Nykredit med henblik på at få indfriet den kredit, du har fået.

Læs mere om, hvordan du får dine feriepenge udbetalt

Relaterede Artikler

Bolig | 5 min

Forældrekøb: Hvilket lån skal du vælge?

Fast lav rente eller rentebinding i fem år? Der er flere gode bud på lån til forældrekøb. Læs med her, hvor du også kan høre om, hvad de nye skatteregler, der forventes at komme i 2021, betyder for dig.
Bolig | 3 min

Salg af forældrekøbt lejlighed? Nye regler kan gøre det dyrt at vente

Overdragelse af forældrekøb til barnet står foran nye ejendomsvurderinger og ændret skattelovgivning, der kan få stor betydning. Det er derfor en seriøs overvejelse værd, hvornår et ønsket salg til barnet skal finde sted.
Bolig | 3 min

Sommerhuskøbere søger mod byggegrunde og flexboliger

Det er ikke bare sommerhusene, der er gået som varmt brød i år. Danske boligkøbere søger også over mod sommerhusgrunde og flexboliger, der åbner for langt flere muligheder for at få sit drømmehus.