Nye regler kan gøre forældrekøb dyrere

Skatteministeriet sendte den 31. august et lovforslag i høring, som kan få betydning for dig, der har eller overvejer et forældrekøb.

De fremtidige skattemæssige rammevilkår for et forældrekøb har været usikre, siden der blev indgået finanslovsaftale for 2020. De fremtidige vilkår afhænger af et lovforslag, som netop nu er i høring.

Forslag om mindre rentefradrag ved forældrekøb

For at forstå det nye lovforslag, skal du vide en smule om teknikken bag et forældrekøb. Et forældrekøb anses skattemæssigt for en virksomhed. Det er derfor muligt at anvende den såkaldte virksomhedsordning på forældrekøb. En af fordelene ved virksomhedsordningen er, at der opgøres et nettoresultat, før der beregnes skat. Dermed kan du få en fradragsværdi på op til 56 % på dine renteudgifter, hvilket er højere end uden for virksomhedsordningen, hvor fradragsværdien udgør ned til 25 %.

Forslaget, som nu er sendt i høring, vil ikke ændre på, at et forældrekøb er en virksomhed, som kan indgå i virksomhedsordningen. Men forslaget vil fjerne den fordel, der består i, at rentefradragets værdi i forbindelse med et forældrekøb er højere i virksomhedsordningen end uden for virksomhedsordningen.

Dyrere og mere komplicerede forældrekøb i vente

Hvis forslaget vedtages, vil det fra årsskiftet blive dyrere og lidt mere kompliceret at have et forældrekøb. Hvis du bruger virksomhedsordningen, vil du i højere grad end i dag få brug for hjælp fra en revisor.

Forslaget definerer et forældrekøb som en ejendom, der er stillet til rådighed som bolig for dine og din ægtefælles forældre, bedsteforældre, børn, børnebørn og disses ægtefæller.

Vær opmærksom på, at forslaget endnu ikke er vedtaget, og der derfor fortsat er usikkerhed om de skattemæssige vilkår ved forældrekøb.

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Velkommen til foreningsfordele

Som kunde i Nykredit er du vant til at få en række rabatter og tilskud kendt som MineMål, men fremover indgår de i det, vi kalder foreningsfordele. Samtidig kan du få nye rabatter, der kan gøre det billigere for dig at være kunde.
Bolig | 4 min

Nyt lån: Fast rente og 30 års afdragsfrihed

Drømmer du om et realkreditlån, der kan tilpasses dit liv, i stedet for at du skal tilpasse dit liv til dit lån? Det får du med det nye lån Fastrente+.
Bolig | 2 min

Er du klar til at sige farvel til oliefyret?

Går du med planer om at sige farvel til oliefyret og erstatte det med en varmepumpe? Så har du lige nu mulighed for at få det billigere end nogensinde.