Nye regler for forældrekøb

Fra 1. januar 2021 er der kommet nye regler vedrørende forældrekøb i virksomhedsskatteordningen.

For at forstå de nye regler, skal du vide en smule om teknikken bag et forældrekøb. Et forældrekøb anses skattemæssigt for en virksomhed. Det er derfor muligt at anvende den såkaldte virksomhedsordning på forældrekøb. En af fordelene ved virksomhedsordningen er, at der opgøres et nettoresultat, før der beregnes skat. Dermed kan du få en fradragsværdi på op til 56 % på dine renteudgifter, hvilket er højere end uden for virksomhedsordningen, hvor fradragsværdien udgør ned til 25 %.

Skattefordelen ved virksomhedsordningen er fjernet

De nye regler fra 1. januar 2021 ændrer ikke på, at et forældrekøb er en virksomhed, som kan indgå i virksomhedsordningen. Men med de nye regler fjernes den fordel, der består i, at rentefradragets værdi i forbindelse med et forældrekøb er højere i virksomhedsordningen end uden for virksomhedsordningen.

Forslaget definerer et forældrekøb som en ejendom, der er stillet til rådighed som bolig for dine og din ægtefælles forældre, bedsteforældre, børn, børnebørn og disses ægtefæller.

Hvis du bruger virksomhedsordningen, vil vi anbefale, at du søger ekstern bistand hos en revisor.

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Sådan kan du låne til køb af sommerhus

Drømmer du om at tilbringe din næste ferie i dit eget sommerhus? Her får du inspiration til, hvilket lån du skal vælge, når du køber sommerhus.
Bolig | 4 min

Du kan nu søge om de sidste feriepenge – det skal du overveje, inden du trykker på knappen hos borger.dk

Fra i dag og til den 31. maj er døren igen åben for at ansøge om de sidste 2 ugers indefrosne feriepenge. Er du i tvivl, om du skal få pengene udbetalt, så læs de gode råd fra vores cheføkonom Camillia Schjølin Poulsen.
Bolig | 5 min

Guide: Sommerhuskøb i 2021

Meget tyder på sommerferie i Danmark igen i år. Er du ikke allerede hoppet på sommerhusvognen, får du en guide til, hvad du kan forvente dig af markedet i 2021.