Boligejere med Tilpasningslån kan se frem til rentebesparelse

Er du en af de 8.000 boligejere med et Tilpasningslån i Totalkredit? Så kan du glæde dig – renten på dit lån bliver nemlig snart lavere.

Har jeg stadig det lån, der passer bedst til mig og min økonomi? Det spørgsmål er der god grund at stille sig selv i forbindelse med, at dit lån får en ny rente 1. april 2022. Rentetilpasning af dit lån er nemlig et oplagt tidspunkt at ændre lånet – men husk fristen 31. januar 2022.

En lille rentebesparelse i vente

Har du et F1- eller F3-lån, kan du se frem til en lidt lavere rente. Har du et F3-lån med afdrag, kan du dog forvente en lidt højere ydelse efter skat, selv om renten falder en smule. Det skyldes, at det du betaler i afdrag på F3-lånet stiger mere end rentebesparelsen.

Oplagt tidspunkt at overveje om du har den rette rentebinding

Når du skal have ny rente på dit Tilpasningslån, er det et godt tidspunkt at overveje, om eksempelvis din rentebindingsperiode stadig passer til dig. Du kan nemlig forlænge eller forkorte bindingsperioden.

Har du et F1-lån, kan du overveje at forlænge rentebindingen til fx tre eller fem år. I øjeblikket er rente- og bidragsbetalingerne efter skat omtrent det samme på både et, tre og fem år. Dermed kan du altså øge din rentetryghed uden, at det koster flere penge.

Det skyldes, at bidraget er mindre på F3 og F5 end på F1. Så selvom F1-renten er lavest, er det altså kun så det akkurat betaler for det højere bidrag.

Overvej at skifte til lån med fast rente

Renten på lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden nytår, men det koster faktisk ikke meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente.

Og selvom det med det nuværende renteniveau er lidt dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån, så har du til gengæld tryghed om renten.

Du skal dog være opmærksom på, at det du betaler i afdrag bliver mindre, og på den måde opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente.

Husk frist ved udgangen af januar 2022

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk en ny rente 1. april 2022. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver i Nykredit via netbanken i god tid inden fristen 31. januar 2022.

Relaterede Artikler

Bolig | 3 min

Foreningsejerskab betaler sig: Nykredit udbetaler millionbeløb til kunder

Du kan godt glæde dig, hvis du er kunde i Nykredit. Den 20. januar udbetaler vi nemlig knap 100 mio. kr. i KundeRabat til vores kunder. Det er blot én af fordelene ved at samle sin økonomi i en foreningsejet bank.
Bolig | 5 min

Gaven, der bliver ved med at give: Sådan giver du aktier i gave

Overvejer du at give aktier i julegave? Så følger her en række gode råd til, hvordan du kan lægge en af de mere langtidsholdbare gaver under juletræet.
Bolig | 3 min

Sådan undgår du arvestridigheder

Arv kan splitte selv velfungerende familier ad. Læs privatøkonom Camilla Schjølin Poulsens råd til, hvordan du bedst forebygger arvestridigheder.