Nykredit hæver renten og lancerer Grøn Opsparing med attraktiv bonusrente

Ældre par er i gang med at renovering

Nationalbankens rentestigninger d. 28. oktober og 16. december medfører, at vi i Nykredit Bank har valgt at hæve renten. Samtidig lancerer vi Grøn Opsparing med en fordelagtig rente og en bonusrente, som gør det mere attraktivt for privatkunder at spare op til grønne formål.

I Nykredit Bank har vi valgt at hæve renten på en række indlån- og udlånskonti. Det sker i kølvandet på Nationalbankens seneste rentestigninger. Samtidig lancerer vi i dag en ny opsparingskonto – Grøn Opsparing.

Som foreningsejet virksomhed er det vigtigt for Nykredit Bank at bidrage til et grønnere Danmark, og den største forskel gør vi sammen med vores kunder. Derfor lancerer Nykredit Bank et nyt grønt opsparingsprodukt, som skal gøre det attraktivt for vores privatkunder at spare op til grønne initiativer.

Vi har som samfund en fælles opgave i at skabe et grønnere Danmark, og da Nykredit både er foreningsejet og den største udlåner til boligejere, er det naturligt, at vi tager del i den opgave, ” siger Tonny Thierry Andersen, koncerndirektør i Nykredit Bank.

Vi vil gerne gøre det nemmere og billigere for vores kunder at træffe grønne valg – også i tider med økonomisk uro og stigende renter. Derfor er vi glade for, at vi med Grøn Opsparing nu kan gøre det mere attraktivt for vores kunder at spare op til grønne tiltag. Og så udgør Grøn Opsparing et supplement til både Grønt Billån og Grønt Boliglån og forstærker dermed vores i forvejen brede udvalg af grønne produkter,” siger han.

Med Grøn Opsparing får du som privatkunde, der har din daglige økonomi og boligfinansiering i Nykredit Bank, en variabel rente på p.t. 0,75% om året af de første 300.000 kr. og p.t. 1,00% af den del af opsparingen, der overstiger 300.000 kr.

Derudover får du en variabel bonusrente på p.t. 2,25% om året af de første 300.000 kr., når du bruger opsparingen til et formål, der er godkendt af Nykredit – det er fx visse energiforbedringer af din ejer- eller fritidsbolig eller køb af en elbil.

Grøn Opsparing er uden binding, så du kan frit indsætte og hæve penge.

 

Nykredit Bank hæver indlånsrenten og sikrer attraktive opsparingsmuligheder

Nykredit Bank har løbende fjernet de negative renter på indlån og indført positive renter på en række opsparingskonti til private. Som følge af Nationalbankens renteforhøjelser d. 28. oktober og 16. december har Nykredit Bank valgt at hæve indlånsrenten yderligere med 0,25 procentpoint for Erhvervskunder og privatkunder, der har deres daglige økonomi og boligfinansiering i Nykredit Bank.

Rentejusteringen gælder også for en række opsparingskonti herunder Opsparingskonto og BoligOpsparing. Desuden har Nykredit valgt at hæve renten på indlånskonti med 0,10 procentpoint for kunder med mindre engagementer. Justeringerne gælder fra d. 11. januar 2023.

Derudover udvider vi målgruppen for vores Aftaleindlån til vores privatkunder, der er bolighelkunder og har deres daglige økonomi og boligfinansiering i Nykredit Bank, så flere af vores kunder kan tilvælge et opsparingsprodukt med fast rente i en tid med økonomisk uro.

Udlånsrenten stiger

Nationalbankens seneste renteforøgelser på samlet 1,10 procentpoint betyder også, at Nykredit Bank har valgt at hæve renten 1,10 procentpoint for både privat- og erhvervsudlån gældende fra d. 13. februar 2023. Udlånsrenten bliver dog ikke hævet for udvalgte låntyper som fx Grønt BoligLån. Det skyldes bl.a., at Nykredit fortsat ønsker at understøtte kundernes grønne valg.

Den samlede justering af udlånsrenten siden sommeren 2022 er 2,35 procentpoint som følge af de foregående rentestigninger fra Nationalbanken i 2022.

Mange kunder vil opleve, at den højere rente ikke betyder en større betaling hver måned, men at lånet bliver betalt af over en længere periode.

Har du banklån eller kredit, får du direkte besked om, hvad der gælder for dit lån og om, hvornår ændringen træder i kraft. Du er naturligvis også meget velkommen til at tage fat i din rådgiver, hvis du har spørgsmål til rentestigningerne, Grøn Opsparing eller andre af vores attraktive opsparingsmuligheder.

Relaterede Artikler

Privatøkonomi | 3 min

Nykredit sætter indlånsrenten op

Er du privatkunde med din økonomi samlet i Nykredit, kan du se frem til at få 1,75% i rente på din lønkonto. Samtidig gør vi det endnu mere attraktivt for dig at spare op, fordi renten på opsparingskonti også bliver sat op.
Privatøkonomi | 3 min

Hvad skal der dog ske med de sommerhuse?

Sommerhussæsonen er allerede skudt i gang, og det betyder også, at sommerhusmarkedet er kommet ud af sin vinterdvale.
Privatøkonomi | 3 min

Overraskende stigning i ejerlejlighedspriserne i februar

Trods forventninger om et prisfald på ejerlejligheder i februar, som følge af en markant stigning i boligskatten ved årsskiftet, er priserne i stedet steget med 0,2%. Der gemmer sig faktisk flere overraskelser fra Boligsidens tal fra februar. Det fortæller Nykredits boligøkonom Mira Lie Nielsen.