Ud at rejse

Drømmer du om at tage en pause fra hverdagen, rejse ud og opleve verden i en længere periode? Så er det godt at starte planlægningen i god tid.

En pause fra hverdagen

Mange har en drøm om at hive stikket ud i en længere periode og rejse ud for at se nye, spændende steder og vende hjem med en masse oplevelser i bagagen. Selvom rejser giver plus på oplevelseskontoen, kan de give minus på bankkontoen. Derfor er det en god idé at spare op i god tid og lægge et budget. Inden rejsen bør du også overveje, om du kan få dækket de faste udgifter derhjemme. Undersøg fx mulighederne for at fremleje din bolig, så du ikke skal betale husleje, mens du er væk.

Gode råd til din rejse

Når du skal ud og rejse, er der flere ting, som du skal have styr på: Rejseforsikring, valuta, betalingskort, evt. billeje mv. For at gøre dine rejsedrømme overskuelige, har vi lavet en oversigt over, hvad du bør være opmærksom på, inden du tager afsted:

Husk at oprette en Rejseforsikring, inden du tager af sted. Så er du sikret, hvis uheldet skulle være ude. I Nykredit kan du både få forsikringer, der dækker til Europa og til hele verden. Begge forsikringer omfatter et ubegrænset antal ferierejser, og dækker din husstand året rundt. Mange kreditkort har også en indbygget rejseforsikring.

Vi har lavet en oversigt, så du nemt kan sammenligne dækningerne på dit sygesikringsbevis, dit kreditkort og din Ferierejseforsikring.

Sammenlign forsikringsdækninger.

Skal du på ferie, giver to kort dig mere sikkerhed og fleksibilitet, da du opnår større forbrugsgrænse og rentefri kredit. Samtidig er du sikret, hvis du mister det ene kort. Vi anbefaler, at du har et Visa/dankort og et MasterCard.

Se, hvilke kort der passer til dig.

Det gule sygesikringskort dækker ikke længere, når du er på ferie i udlandet. For at undgå egenbetaling skal du medbringe det blå kort og en rejseforsikring, når du besøger et EU eller EØS-land. Det blå kort dækker dig på samme måde som borgerne i det land, du rejser til. Kortet dækker kun behandling og ophold på offentlige sygehuse, men i nogle lande skal du selv betale for fx medicin og ambulancetransport. Du kan bestille det blå EU sygesikringskort på borger.dk.

På mange populære rejsemål som fx Spanien og Grækenland er der typisk kun private lægeklinikker og hospitaler. Det betyder, at du selv skal betale for behandling og ophold på et privat hospital, hvis du bliver syg eller kommer til skade og ikke har en rejseforsikring. Din rejseforsikring dækker der, hvor det blå kort ikke gør. Dvs., at du får dækket udgifterne til behandling og ophold på private klinikker og hospitaler i udlandet og sikrer dig hjemtransport, hvis det skulle blive nødvendigt.

Se, hvordan det blå kort dækker dig.

Hvis du lejer bil og betaler med dit VISA/Dankort, risikerer du, at biludlejningsfirmaet tager ekstra gebyrer. Derfor er det smart at bruge dit MasterCard, for så slipper du for gebyrerne. Læs mere om Mastercard.

Hvis du vil have mere tryghed på ferien, kan du opgradere dit MasterCard til et Platinum. Så er du og din lejebil omfattet af forsikringen, der følger med kortet, og så behøver du ikke tegne yderligere forsikring hos udlejningsfirmaet. Med et MasterCard Platinum kan du også få rabat på billejen hos fx Avis og Hertz. Læs mere om Mastercard Platinum.

Ønsker du at hæve penge i udlandet, kan du finde den nærmeste pengeautomat her eller bruge Visa Travel Tools på din smartphone. Skal du bruge euro, kan du hæve dem i de fleste Kontanten-pengeautomater.

Læs mere om dine muligheder her: Kontanter og valuta.

Husk at sikre din bolig

Sådan sikrer du dit hus mod indbrud

Danmark er et af de mest indbrudsplagede lande i Europa. Så hvis du er en af de mange danskere, der frygter at få indbrud i eget hjem, er frygten ikke ubegrundet.

Det er en god idé at tjekke, om din bolig er indbrudstyvens førstevalg. Du kan selv gøre små ting, som vil gøre livet surt for tyven. Samtidig vil det være en god idé at investere i bedre forsikring i hjemmet.

Læs mere om at sikre din bolig mod indbrud

Er dit hus sikret mod skybrud

Skybrud er næsten almindelige i den danske sommer, og som husejer kan det betale sig at forebygge i stedet for at reparere på skaden.

Mange vandskaber kan undgås, hvis du er lidt opmærksom, og det behøver ikke altid betyde store investeringer. Grundlæggende handler det om at undgå, at der kommer vand ind i huset.

Læs mere om at sikre din bolig mod skybrud