Din bolig skaber muligheder

Din bolig er meget mere end mursten. Den er rammen om dit liv og din familie og der, hvor du lader batterierne op. Boligen er for langt de fleste den største post i budgettet, men samtidig en vigtig knap, du har at justere på, hvis du har behov for at ændre din økonomiske situation. Som boligejer har du nemlig flere muligheder for at tilpasse din økonomi, end hvis du bor til leje.

Få mere luft i økonomien

Som boligejer kan man føle sig fastlåst af terminer og faste betalinger, men boligen kan også være nøglen til at åbne døre og give dig mere luft i økonomien.

Læs mere

Valg af lånetype er afgørende

Det er afgørende for din samlede formue, og for dine muligheder, hvilket lån du vælger. Din situation er fx afgørende for, om du bør afdrage eller ej. Et afdragsfrit lån kan fx være en mulighed, hvis du har brug for et højere rådighedsbeløb i hverdagen. Samtidig kan din friværdi være nøglen til en lang række muligheder.

Læs mere om valg af lånetyper

Se webinar om lave renter: Hvad betyder det for dig?

Bliv klogere på, hvordan du som investor og boligejer passer på din opsparing, når renterne er lave. Webinaret er afholdt 3. februar 2020.

Se webinaret

Brug din friværdi

Friværdien i din bolig bliver skabt i takt med, at du afdrager på dit lån, eller hvis din bolig stiger i værdi. Du kan måske betragte din friværdi som en slags sparegris. Friværdien er nemlig dine penge, og det giver dig en række muligheder.

Se dine muligheder

"Se på din hverdag og hele din økonomi - hvor er der tid at spare, og hvilke muligheder har du i både bolig, frie midler og pension, der tilsammen udgør din formue?"

Mira Lie Nielsen, Boligøkonom og chefanalytiker