Styr på pensionen hele livet

En god pension giver dig tryghed gennem hele dit liv. Den sikrer din familie, hvis du bliver syg eller dør. Og samtidig giver den dig mulighed for at leve det liv, du ønsker, når du trækker dig tilbage.

Kan det betale sig at spare op til pension? 

Det du skal leve af, når du går på pension, kommer fra din pensionsopsparing, folkepensionen og din øvrige formue. 

Du skal være opmærksom på, at størrelsen af din pensionsopsparing, i nogle tilfælde, har betydning for, om du bliver modregnet i offentlige ydelser, når du går på pension – det kaldes samspilsproblematikken. Vi kan hjælpe dig med at få overblik over, hvad det betyder for dig.

Få overblik

Din pensionsopsparing har stor betydning for, hvad du kan forvente dig af pensionstilværelsen. Men også friværdien i din bolig og din øvrige opsparing har indflydelse på hvilken levestandard, du vil kunne opretholde. Det er derfor vigtigt, at du sikrer dig, at din samlede formue hænger godt sammen, når du nærmer dig pensionsalderen. Og at din formue løbende investeres på den bedst mulige måde.

Læs også: Hvad skal du overveje hvornår

Husk at forsikre dig

Udover, at du skal have overblik over din pensionsopsparing, er det vigtigt, at du sikrer dig og din familie, hvis du ikke kan arbejde mere eller du dør.

Hvilke personforsikringer du bør have, afhænger af din livssituation. Behovet for personforsikringer varierer gennem hele livet, og når sit højdepunkt, bl.a. når du bliver forælder eller stifter gæld ved køb af bolig.

Se vores personforsikringer

Kom godt videre

Webinar: Ændringer på pensionsområdet

Fra 1. januar 2018 har reglerne for din pensionsopsparing ændret sig. Du kan indbetale mindre på aldersopsparing og må vente længere på at få dine pensioner udbetalt.

Så meget er dine penge være værd

Mange undlader at investere deres opsparing, fordi de er nervøse for at tabe penge, men omvendt tænker de færreste over, at de faktisk taber penge på, at pengene står kontant.

Valg af lånetype er afgørende

Boligen er for langt de fleste den største post i budgettet, men samtidig en vigtig knap, du har at justere på, hvis du har behov for at ændre din økonomiske situation.