Flere vil have pensionsrådgivning

Vil folkepensionen eksistere, når jeg går på pension? Vil hjemmehjælpen? Flere og flere danskere tvivler på fremtidige sociale ydelser og tager sagen i egen hånd.

Mere end hver fjerde dansker over 50 år sparer i dag selv op til hjemmehjælp, fordi de frygter, at fremtidige offentlige serviceydelser ikke vil slå til. Det viser en undersøgelse, som Ældresagen står bag.

Også i Nykredit oplever man et stigende antal kunder, der har gjort sig tanker om fremtidige indtægter og udgifter, og som gerne vil have et overblik over, hvor meget de kan forvente at have tilbage til sig selv, når faste udgifter er betalt.

"Tidligere kom folk først et år eller to før pensionstidspunktet, når det for alvor brændte på. Nu kommer de allerede som 50-årige og har gjort sig grundige overvejelser forinden. De tror ikke i samme grad som tidligere, at pensionsspørgsmålet vil løse sig selv, og ser det i stigende grad som et personligt ansvar og anliggende. Men de savner et overblik over, hvor meget de kan få udbetalt, og hvad de selv kan gøre for at få pensionen til at strække sig længere," siger investerings- og formuerådgiver i Nykredit , Michel Belchuke.

Hvornår ønsker du at gå på pension, hvad er dine drømme, og har du overblik over, om du har råd til at indfri dem?

Jo tidligere du sætter fokus på dine behov, desto bedre plan kan du lægge i forhold til din opsparing og hvordan opsparingen skal udbetales. 

Det er en god idé at lægge en plan for, hvordan og i hvilken rækkefølge du ønsker at bruge fx kontant opsparing, pensionsmidler og en eventuel friværdi i fast ejendom. Det rigtige samspil mellem brug af opsparing og anden formue (fx friværdi) kan have stor betydning for, hvor langt din pensionsopsparing rækker, og hvor meget du efterlader til dine arvinger.

Nul og minusrenter

Han oplever, at der er sket en forandring i forhold til bare for få år siden, og vurderer, at det først og fremmest skyldes lave renter – foruden en generelt lavere tro på fremtidige offentlige ydelser .

"Da renten var 5 procent kunne du have en opsparing på 1 million kroner og få en årlig renteindtægt på 50.000 kr. I dag er dén renteindtægt svundet ind, og det får naturligt flere kunder til at interessere sig for, hvordan opsparingen så kan forrentes", siger Michel Belchuke.

Løsningen kan være, at kunden må indstille sig på at indbetale mere eller at investere med højere risiko, men der kan også være meget at hente ved at se på, i hvilken rækkefølge pensionen og formuen udbetales.

Fylder boligformuen meget i forhold til pensionen, kan det være en mulighed at neddrosle afdragene på boliglånet og skyde ekstra ind på pensionen i stedet.

Jeg vil gerne kontaktes og høre mere om mine muligheder

Vigtigt at spare rigtigt op

Og så kan der være rigtig meget at hente ved at spare op på den rigtige måde. For nylig fik Michel Belchuke en ny kunde, som af sin tidligere bank aldrig var blevet rådgivet om, forskellen på forskelige pensionsformer og hvad de hver især vil betyde for det samlede beløb, hun engang kunne forvente at få udbetalt. I hendes tilfælde kunne hun have fået betragteligt mere ud af at indbetale på en aldersopsparing frem for en ratepension.

Og ved at forklare hende det og give hende en gennemgang af de forskellige muligheder, gav Michel hende ikke blot udsigt til et større økonomisk råderum i pensionsalderen, han gav hende også et pensionsoverblik, som hun kvitterede for ved at flytte sin pension til Nykredit. 

Disclosure

Nærværende materiale udgør markedsføringsmateriale og kan ikke anses for at være en investeringsanalyse eller en investeringsanbefa-ling. Der gælder ikke et forbud mod at handle finansielle instrumenter omtalt i materialet inden udbredelsen heraf. Læs mere her.

Relaterede Artikler

Økonomi | 2 min

Her er udsigten efter et usædvanligt halvår som investor

For bare tre måneder siden var verden lukket ned, og økonomien gået i stå. I dag ser billedet heldigvis noget anderledes ud. Chefstrateg Frederik Engholm gør status og kigger frem efter et halvår, som vi sent glemmer.
Økonomi | 6 min

Chefstrateg: Sort energi er en risikabel investering

Energisektoren faldt mod bunden, da corona-krisen satte verdens olie-forbrug på hold.
Rådgivning | 3 min

Kan din friværdi finansiere et nyt sommerhus?

Interessen for sommerhuse har sjældent været større, og mange boligejere overvejer, om friværdi i helårshuset kan finansiere sommerhusdrømmen. Få svaret og en række gode råd fra formueekspert, Camilla Schjølin Poulsen.