Slut med skyfri himmel på de finansielle markeder

Flere udfordringer forude og mere ustadige udsigter får Nykredit til at anbefale investorer at skære ned på aktier og tanke op i obligationer i stedet. Toppen kan være bag os, vurderer chefstrateg Frederik Engholm.

What goes up must come down. Efter en stærk periode for globale aktier med stigende erhvervstillid og flere positive politiske signaler, ser de økonomiske udsigter nu mere ustadige ud. Det vurderer chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm, der med sine kollegaer i Nykredit Markets anbefaler kunder at reducere andelen af aktier i deres porteføljer og øge andelen af obligationer tilsvarende.

- Efter en periode med stærke takter ser de fremtidige udsigter nu mere sløret og tvetydige ud. Optimismen er høj blandt investorer, men samtidig skal der nu meget til at overraske positivt og flere af de faktorer, der har løftet markedet har nu udspillet deres rolle. Den globale erhvervstillid er steget henover sommeren, men vi tror ikke, at væksten kan stige meget længere og i Europa ser vi allerede tegn på, at toppen er nået, siger Frederik Engholm.

Også i USA kan toppen være nær, selv om væksten kortvarigt kan stige efter en periode med lavere økonomisk aktivitet end normalt på grund af orkanødelæggelserne i august og september. Udsigterne til en omfattende amerikansk skattereform har den seneste tid hjulpet amerikanske aktier i vejret, men Frederik Engholm tror, at forhandlingerne kan trække ud, og at den endelige reform ikke vil kunne leve op til de forventninger markedet lige nu har til den. Heller ikke i Kina er der udsigt til øget vækst, og så gør konflikten i Catalonien ikke det hele bedre. 

Vi har haft en god periode, men som det ser ud nu kan opturen næppe fortsætte. Vi reducerer derfor vores andel af aktier og anbefaler kunder at gøre det samme.

Frederik Engholm

- Alt i alt ser vi et mere udfordrende investeringsscenarie fremadrettet, der i ringere grad end hidtil vil være understøttende for aktiemarkederne. Vi har haft en god periode, men som det ser ud nu kan opturen næppe fortsætte. Vi reducerer derfor vores andel af aktier og anbefaler kunder at gøre det samme, siger Frederik Engholm.

Nykredit har hidtil anbefalet en overvægt af aktier i forhold til hvordan markedet generelt investerer (benchmark). Med de nye udsigter anbefaler Nykredit en aktieandel som har samme vægt som markedet generelt (neutral vægt). 

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Hvad betyder den svækkede dollar for dine investeringer?

Dollaren er faldet knap 10 pct. siden maj, og ifølge Nykredits prognose ryger kursen sandsynligvis længere ned. Vi har bedt chefstrateg Klaus Dalsgaard fortælle, hvilken indflydelse den svage dollar kan få på dine investeringer.
Aktier | 6 min

Corona har lokket en ny investor-type til markedet

Et massivt dyk i aktiemarkedet kombineret med nye investeringsplatforme og masser af tid derhjemme har lokket en ny investor-type ind i markedet. Og de handler ud fra helt andre parametre end de professionelle, investorer.
Aktier | 2 min

Få svar på seks typiske spørgsmål om aktiesparekontoen

Kan man overflytte sine aktier fra et eksisterende depot til sin aktiesparekonto? Og hvordan er det nu, det fungerer med beskatningen? Nykredits formueekspert Camilla Schjølin Poulsen giver svar på ofte stillede spørgsmål.