Årets investeringsforening 2017

Nykredit Invest blev kort før jul kåret som Årets Investeringsforening - for andet år i træk og for fjerde gang på fem år. Bag kåringen står Dansk Aktie Analyse i samarbejde med Jyllands-Posten og Finans.dk, og kåringen er baseret på afkast, omkostninger og investorkommunikation.

Da Nykredit Invest i 2016 blev kåret som Årets Investeringsforening af Jyllands-Posten og Dansk Aktie Analyse, kunne investeringsdirektør Peter Kjærgaard ikke få armene mere end halvvejs op over hovedet. For målt på det afkast Nykredit Invest det år kunne sende tilbage til kunderne, havde resultatet været mindre prangende, og det føltes lidt forkert at skulle fejre, at man som investor blot havde været mindre dårlig end alle de andre.

Sidste år var jeg forholdsvis ydmyg, da vi blev årets investeringsforening efter et halvdårligt år. Men i år er jeg rigtig stolt af vores investeringsresultater.

Investeringsdirektør Peter Kjærgaard

Men da Nykredit Invest kort før jul endnu en gang blev kåret som årets investeringsforening – for 2017 – var det sværere ikke at strække armene i vejret. Ikke alene er der nu tale om to topplaceringer i træk og hele fire topplaceringer siden 2013. Peter Kjærgaard føler også, at Nykredit Invest med en topplacering i så forskellige år som 2016 og 2017 har vist, at man som forening kan levere et robust, langsigtet afkast både når der er medvind, og når der er modvind på markederne.

- Sidste år var jeg forholdsvis ydmyg, da vi blev årets investeringsforening efter et halvdårligt år. Men i år er jeg rigtig stolt af vore investeringsresultater. Nykredit Invest Globale Fokus Aktier, eksempelvis, ender året 5,75 procentpoint foran benchmark, mens Nykredit Invest Globale Aktier SRI har leveret 3,37 procentpoint mere end benchmark udtaler Peter Kjærgaard. 

Robust, langsigtet afkast

Kåringen foretages af Dansk Aktie Analyse i samarbejde med Jyllands-Posten og Finans.dk og inkluderer samtlige aktieafdelinger rettet mod private kunder i Danmark, der hver især bedømmes for deres evne til at skabe et langsigtet afkast, justeret for risiko, for deres medlemmer.

Udvælgelsen sker på baggrund af omfattende datamateriale, der tager højde for årets afkast, historisk afkast, risiko samt den løbende information til medlemmerne. Og netop risikostyring er et vigtigt element, siger Peter Kjærgaard.

- For os er det vigtigt at afdelingernes resultater er stabile og robuste, så vi hverken skejer ud den ene eller anden vej men leverer både når det går godt, og når det går dårligt på aktiemarkedet. Vi har en stor andel af private opsparere, og de skal kunne sove roligt om natten, siger han.

Dansk Aktie Analyse og Jyllands-Posten har hvert år siden 2001 kåret årets investeringsforening, og de seneste fem år er Nykredit Invest hele fire gange løbet med sejren - i 2013, 2014, 2016, og 2017. Og summen af kåringer gør investeringsdirektør Peter Kjærgaard stolt på foreningens vegne, fordi ambitionen netop er at levere et tilfredsstillende, langsigtet afkast. 

Vi behøver ikke at ligge i top det enkelte år, men set over tre-fem år skal vi helst være blandt de bedste. Det vigtigste for os er, at kunderne ikke blot er tilfredse her og nu, men også i det lange løb.

Investeringsdirektør Peter Kjærgaard

Aktuelle nyheder og opdateringer

Han er også stolt over, at Nykredits kommunikation til kunderne har været medvirkende i årets kåring, fordi løbende information og aktuelle opdateringer netop er et fokusområde for Nykredit.

- Udsigterne på de finansielle markeder kan ændre sig fra dag til dag, og vi vil gerne klæde vores kunder på, så de kan forstå udviklingen og træffe de rette beslutninger. Det gør vi blandt andet gennem aktuelle videoer, podcasts og artikler. Og så er der vores investeringsfilosofi, som ikke forandrer sig fra dag til dag, og som vi også løbende fortæller om, så vores kunder kan have tillid til, at vi også fremover, vil skabe gode resultater til dem, siger Peter Kjærgaard. 

Følg med på Investor Insights

Relaterede Artikler

Aktier | 5 min

Det skal du være opmærksom på, hvis du vil handle aktier i sommeren

Bevæger du dig ud på aktiemarkedet i sommerperioden, skal du være opmærksom på, at der særligt i år er flere faktorer, der kan bidrage til aktieudsving, siger chefporteføljeforvalter.
Aktier | 3 min

Nykredit skruer ned for renteudsat region

Chefstrateg Frederik Engholm ser en risiko for, at aktierne i Emerging Markets atter kan komme i (rente)modvind. Nykredit skruer derfor ned for aktierne i de nye markeder og op for de europæiske aktier.
Aktier | 4 min

Nykredit ser potentiale i mangeårig underdog

Øremærkede genopretnings-midler og stor politisk bevågenhed er to af de faktorer, der får Nykredit strategteam til at se potentiale i den europæiske telekom-sektor, som investorerne traditionelt ikke har givet meget for.