Derfor har 2019 været et så godt aktieår

Når globale aktier ser ud til at komme gennem 2019 med afkast på op mod 30 procent, så skyldes det blandt andet, at vi i 2018 tog forskud på en række negative ting.

Sådan lyder det fra Morten Gregersen, chefporteføljeforvalter for globale aktier i Nykredit.

Bæredygtighed fylder mere og mere hos både selskaber og investorer, lyder det videre, og det er medvirkende til, at fonden Bæredygtige Aktier er den hos Nykredit, der har klaret sig bedst i år med en stigning på omkring 34 pct. Det kigger vi på lidt senere i programmet, ligesom du kan få et indblik i, hvordan afdelingen arbejder.

En række prognoser lover godt for aktieåret 2020, men der skal indtjeningsvækst og udbytter til. Få forklaringen til sidst i programmet.

Morten Gregersen

Head of Global Equities

Ansvarlig rådgiver for Nykredit Invests fire globale investeringsforeninger med aktier på tværs af sektorer og regioner.

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Hvad betyder den svækkede dollar for dine investeringer?

Dollaren er faldet knap 10 pct. siden maj, og ifølge Nykredits prognose ryger kursen sandsynligvis længere ned. Vi har bedt chefstrateg Klaus Dalsgaard fortælle, hvilken indflydelse den svage dollar kan få på dine investeringer.
Økonomi | 19 min

USA-valg: Pilen peger på Biden – og det vil løfte væksten

En sejr til Joe Biden (ved USA’s kommende præsidentvalg) vil kunne sætte mere gang i væksten end en ny Trump-sejr. Det siger chefstrateg Frederik Engholm.
Aktier | 6 min

Corona har lokket en ny investor-type til markedet

Et massivt dyk i aktiemarkedet kombineret med nye investeringsplatforme og masser af tid derhjemme har lokket en ny investor-type ind i markedet. Og de handler ud fra helt andre parametre end de professionelle, investorer.