Aktiechef: Bliv i markedet – der venter en positiv reaktion

Corona-virussen har sendt aktiemarkederne i dørken, men der venter en voldsomt positiv markedsreaktion i horisonten. Sådan lyder analysen fra aktiechef i Nykredit, Morten Gregersen.

Dét, der for mange startede som en bagatel, er endt i global panik. På aktiemarkedet ser vi lige nu voldsomme udsving, der afspejler kampen mellem effekterne af det negative chok, initiativerne til bekæmpelse af corona-virussen har givet, og de igangsatte og kommende politiske tiltag, der skal afdæmpe de negative økonomiske effekter af selvsamme krise. Samtidig skubber den igangværende oliemagtkamp mellem verdens olienationer yderligere til den negative udvikling.

Men der er bedring i horisonten. Sådan lyder analysen fra aktiechef i Nykredit, Morten Gregersen:

”Det er tydeligt, at frygten lige nu har overtaget. Bevægelserne på aktiemarkederne ligner en nedsmeltning og vækker ubehagelige minder fra finanskrisen,” siger han.

”De voldsomme bevægelser afspejler både bekymringer omkring de økonomiske konsekvenser af krisen, men også en række tekniske forhold såsom selvforstærkende salgsprocesser samt effekten af, at der en del kortsigtede penge i aktiemarkederne. Det er penge, der er presset derind af mangel på alternativer i det eksisterende marked, og som ikke passer til udsvingene på aktiemarkederne. Og som i øvrigt ofte er placeret i passive investerings-instrumenter, der ikke nødvendigvis er velegnet til krisesituationer.”

Aktiechefen vurderer dog, at meget af den forventede nedgang i virksomhedernes indtjening allerede er afspejlet i markedet, men at det afhænger af, hvordan forbrugerne reagerer de kommende måneder.

Det, vi især kommer til at holde øje med, er forbrugernes reaktion. De er lige nu begunstiget af meget lave renter, lave oliepriser og en række politiske stimuli. Men hvis forbrugerne begynder at blive nervøse for deres jobsikkerhed og justere deres forbrug derefter, kan krisen blive dybere og mere længerevarende

Morten Gregersen, aktiechef i Nykredit

”Vores vurdering er, at vi kigger ind i nogle volatile måneder, hvor skaderne skal gøres op. Men derefter forventer vi en voldsomt positiv reaktion, når der bliver større tillid til, at corona-virussen er under kontrol. Og den reaktion kan komme allerede inden for nogle måneder. Derfor er det også lige nu vores anbefaling, at man som langsigtet investor har is i maven og bliver i markedet. Der er lommer aktiemarkedet, der allerede nu fremstår attraktive, fordi der er blevet solgt ukritisk ud over de seneste dage. Det åbner op for store afkastmuligheder, når der falder lidt mere ro på markedet.”

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Morten Gregersen

Head of Global Equities

Ansvarlig rådgiver for Nykredit Invests fire globale investeringsforeninger med aktier på tværs af sektorer og regioner.

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Det har kunnet betale sig at holde fast i sin investeringsstrategi

Langt størstedelen af Nykredits kunder har valgt at holde fast i deres investeringsstrategi gennem corona-uroen, og den tilgang har vist sig at være rigtig fornuftig.
Aktier | 2 min

Giver flugten til tech-aktier risiko for bobler?

Sjældent har aktiemarkedet været så polariseret som nu. Mens energi- og finansaktier er faldet mod bunden, er health care og særligt tech-aktierne buldret frem. Men er udviklingen holdbar, eller er der en IT-boble på vej?
Aktier | 3 min

Pssst. Nykredit Invest vandt Morningstars hovedpriser for 3. år i træk

Det uafhængige analyseinstitut har kåret Nykredit Invest som vinder i alle tre hovedkategorier ved Morningstar Awards 2020.