Stemningsskifte på markederne – er det værste finansielle chok overstået?

Massiv økonomisk hjælp fra både den amerikanske centralbank og landets kongres har været med til at skabe et stemningsskifte på de finansielle markeder oven på de store dyk, som corona-krisen har udløst. Sådan lyder det fra chefstrateg i Nykredit, Frederik Engholm, der dog stadig ser en "kritisk og problematisk" situation i Europa, som er vigtig at få løst.

Efter store kursfald som følge af corona-krisen har vi over de seneste dage været vidne til et stemningsskifte på markederne. Og det skyldes en kombination af flere ting, fortæller Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

Mens USA leverer massiv økonomisk støtte, så er vi i Europa også vidne til en mere kritisk og problematisk situation, som det er meget vigtigt at få løst, lyder det videre.

I Kina nærmer produktionen sig nogle af de niveauer, vi normalt skulle se på det her tidspunkt, og det kan give et billede af, hvordan en økonomi kommer tilbage efter at have været lukket ned.

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Vær desuden opmærksom på, at Investor Insights indhold ofte tager udgangspunkt i, hvad der aktuelt sker på markederne eller i samfundet, så bemærk altid datoen inden du eventuelt reagerer.

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Økonomi | 18 min

Få aktiechefens blik på de langsigtede konsekvenser af hjælpepakkerne

Staternes hjælpepakker har hjulpet aktier på vej tilbage, men på længere sigt kan de medføre lavere vækst og låse virksomhedernes råderum. Sådan lyder det fra Morten Gregersen, der er chef for Globale Aktier.
Økonomi | 21 min

Chefstrateg: Vi er formentlig ovre det værste punkt i den økonomiske krise

Selvom april sandsynligvis skriver sig ind som den værste måned rent økonomisk, har investorerne købt løs ved udsigten til faldende smittetal og genåbninger verden over.
Økonomi | 12 min

Forstå hvordan de historisk lave oliepriser påvirker markederne

Olie er den vigtigste råvare for de finansielle markeder, og når prisen på ‘det sorte guld’ er presset i bund, påvirker det automatisk en række sektorer, lande og os forbrugere.