Aktiechef: Markedet rummer gode, langtidsholdbare køb

Hvad bliver afgørende for den videre udvikling på et corona-ramt marked, og hvor gemmer de attraktive investeringslommer sig? Det har vi bedt aktiechef i Nykredit, Morten Gregersen, give sit bud på.

Aktiechef i Nykredit, Morten Gregersen, har med mere end 25 års erfaring fra den finansielle sektor haft hånden på kogepladen under en del kriser. Og én ting er sikkert: Der er aldrig to kriser, der er ens. For Morten Gregersen er det alligevel nærliggende at kigge på historien og erfaringerne for at vurdere, hvordan det nuværende marked vil udvikle sig. Både mens krisen står på, og når vi kommer ud på den anden side.

Vi har set nogle markante politiske hjælpepakker, der er faldet prompte og langt tidligere end f.eks. under finanskrisen, og det har fået markederne til at bevæge sig op ad den seneste tid. Markedets fokus lige nu er at opveje de gode nyheder mod de dårlige. På den ene side har vi politikere, der står klar med ’whatever it takes’, og et Kina, der så småt er begyndt at få gang i den økonomiske aktivitet igen. På den anden side ser vi et Sydeuropa i knæ og et USA, hvor dårlige nyheder står på lur. Det er især de ting, vi skal holde øje med for at få en indikation af, hvor markedet vil bevæge sig hen,” siger han.

Skal vi være bekymret for en ny coronabølge?

Ifølge Morten Gregersen har der ved tidligere kriser også været eksempler på, at man har set en lille opgang i markedet, inden markedet skal dykke igen – et såkaldt ’suckers rally’.

Aktiechefen begynder desuden at se tegn på, at spekulationer om en eventuel anden corona-bølge fylder mere i markedet. Hans vurdering er dog, at vi står langt bedre rustet, hvis det skulle ske.

Hvis virussen vender tilbage, vil vi være helt anderledes forberedt, fordi vi har fået erfaring fra første runde.

Morten Gregersen, aktiechef i Nykredit

”Hvis virussen vender tilbage, vil vi være helt anderledes forberedt, fordi vi har fået erfaring fra første runde. Vi vil have bedre behandlingsformer, der vil måske være en vaccine på trapperne, og det vil derfor sandsynligvis heller ikke give samme stress i det finansielle system. Men det afhænger selvfølgelig af, om man vælger samme strategi med at lukke hele samfund ned, eller om man læner sig op af den svenske model, hvor man isolerer de ældre og udsatte og ellers sørger for at holde hjulene i samfundet i gang,” siger Morten Gregersen.

Panik i markedet medfører altid gode købsmuligheder 
Ifølge aktiechefen er markedet præget af frygt og derfor en helt klassisk flugt over i de mere defensive aktier. Det er dog langt fra alle investor-handlinger, der er lige rationelle, og Morten Gregersen ser flere eksempler på selskaber, som tidligere har klaret sig fint igennem recessioner, men som får tæsk lige nu. Og det giver muligheder.

”På den foreløbige bund havde markedet tabt, hvad der svarer til USA’s BNP, så der er lommer i markedet, der er ekstremt interessante. Det gælder selvfølgelig om at se det i forhold til, hvad der venter, når vi kommer ud på den anden side af krisen. Lige nu er det helt nødvendigt, at politikerne skyder rekordstore hjælpepakker afsted for at holde hånden under økonomien. Det betyder, at vi kigger ind i en fremtid, hvor vi låser vores råderum og kommer til at køre med store statslige budgetunderskud og har nogle kæmpe ubalancer i landenes økonomier, der skal styr på,” siger Morten Gregersen.

Lige nu er det helt nødvendigt, at politikerne skyder rekordstore hjælpepakker afsted for at holde hånden under økonomien.

Morten Gregersen, aktiechef i Nykredit

”I min optik betyder det, at vi – på den anden side af krisen – står over for en såkaldt ’lower for longer’-periode, hvor de selskaber, der traditionelt klarer sig godt i lavvækstperioder, og som lige nu er pryglet ned af markedet, bliver enormt attraktive.”

Særligt kig på fire områder

I aktiechefens optik er der flere lommer af markedet, der ser meget interessante ud. Blandt andet nævner han forsikring, health care, IT og selskaber inden for grøn infrastruktur som områder, hvor han ser gode køb.
”Forsikringsselskaberne er en lomme, der er uretfærdigt behandlet i min optik. Branchen får næsten lige så mange tæsk som bankerne, men de har altså meget bedre balancer, end de havde ved den forrige nedtur, og forretningsmodellen er ligeledes blevet helt anderledes sund og mindre afhængig af markederne end for 10 år siden. Der spekuleres selvfølgelig i, hvor meget corona kommer til at koste forsikringsselskaberne, men vores tese er, at skaderne for forsikringsselskaberne bliver begrænsede, og jeg sidder lige nu og kigger på nogle aktier, der er fuldstændigt smadrede, og som ser meget interessante ud. Der er også en række interessante navne inden for health care, der jo er safe havens, og endelig er der en del tech-aktier, der gør det godt, fordi de digitale løsninger faktisk oplever et opsving lige nu. Vi er eksempelvis rigtig glade for at have Microsoft og Amazon i Globale Fokusaktier og Bæredygtige Aktier,” siger Morten Gregersen.
Endeligt fremhæver Morten Gregersen også selskaber, der er eksponeret til infrastruktur og i særdeleshed den grønne del af slagsen.

”Lige nu er der fokus på brandslukning fra politikernes side, men når der falder mere ro på og fokus bliver på at genåbne samfundene og få økonomien op i gear igen, er min forventning, at man vil koble de ventede finanspolitiske stimuli sammen med klimaproblemstillingen og den grønne agenda. Sidstnævnte er lige nu kommet lidt i baggrunden af corona, men den er absolut ikke glemt,” lyder det fra aktiechefen.

Morten Gregersen

Head of Global Equities

Ansvarlig rådgiver for Nykredit Invests fire globale investeringsforeninger med aktier på tværs af sektorer og regioner.

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Det har kunnet betale sig at holde fast i sin investeringsstrategi

Langt størstedelen af Nykredits kunder har valgt at holde fast i deres investeringsstrategi gennem corona-uroen, og den tilgang har vist sig at være rigtig fornuftig.
Aktier | 2 min

Giver flugten til tech-aktier risiko for bobler?

Sjældent har aktiemarkedet været så polariseret som nu. Mens energi- og finansaktier er faldet mod bunden, er health care og særligt tech-aktierne buldret frem. Men er udviklingen holdbar, eller er der en IT-boble på vej?
Aktier | 3 min

Pssst. Nykredit Invest vandt Morningstars hovedpriser for 3. år i træk

Det uafhængige analyseinstitut har kåret Nykredit Invest som vinder i alle tre hovedkategorier ved Morningstar Awards 2020.