Forstå hvordan de historisk lave oliepriser påvirker markederne

Olie er den vigtigste råvare for de finansielle markeder, og når prisen på ‘det sorte guld’ er presset i bund, påvirker det automatisk en række sektorer, lande og os forbrugere.

Chefstrateg i Nykredit, Klaus Dalsgaard, uddyber såvel de positive som negative følgevirkninger af olieprisens fald samt fremtidsudsigterne.

Særligt tre faktorer har sendt olieprisen i bund, og en overgang så vi ligefrem negative niveauer. Det er "fuldstændig absurd", lyder det fra Klaus Dalsgaard, chefstrateg i Nykredit.

De lave priser påvirker forskellige dele af markedet, og kan bl.a. være en tiltrængt rygvind til flyselskaber, når de altså kommer i gang igen.

Forventningen er, at olieprisen senere på året vil kravle op, men det er betinget af forskellige forhold.

Klaus Dalsgaard

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i samspillet mellem makroøkonomi og kapitalmarkederne med særligt fokus på renter og valutakurser.

Relaterede Artikler

Økonomi | 19 min

USA-valg: Pilen peger på Biden – og det vil løfte væksten

En sejr til Joe Biden (ved USA’s kommende præsidentvalg) vil kunne sætte mere gang i væksten end en ny Trump-sejr. Det siger chefstrateg Frederik Engholm.
Økonomi | 19 min

Hør hvad du som investor skal holde øje med i resten af 2020

Corona-pandemien fylder stadig mest hos investorerne dette efterår, selvom præsidentvalget i USA også står for døren. Det fortæller chefstrateg Frederik Engholm, der også vurderer, hvordan nye bølger af virus kan påvirke markedet.
Formue | 17 min

Mere fokus på USA-valg end normalt - hør hvad du skal holde øje med

Investorerne er i år mere og tidligere fokuseret på præsidentvalget i USA, end de plejer. Hør hvorfor og hvad chefstrateg Frederik Engholm vil holde øje med over de kommende uger frem mod valget 3. november.