Chefstrateg: Vi er formentlig ovre det værste punkt i den økonomiske krise

Selvom april sandsynligvis skriver sig ind som den værste måned rent økonomisk, har investorerne købt løs ved udsigten til faldende smittetal og genåbninger verden over.

Det kan dog ske, at genåbningerne kommer til at gå langsommere, end markedet forventer, lyder det fra chefstrateg, Frederik Engholm, der samtidig afslører, at han holder øje med nogle lidt andre nøgletal, end han plejer, når han skal få en fornemmelse af, hvor økonomien er.

Vi er nok ovre det værste punkt i den økonomiske krise som følge af corona-udbruddet. Sådan lyder det fra Frederik Engholm, chefstrateg i Nykredit.

Noget indikerer en risiko for tilbagefald på markedet, men i et længere perspektiv fastholder Nykredit en overvægt af aktier.

Corona-krisen har betydet, at det er nogle helt andre nøgletal end normalt, Frederik Engholm og kollegerne kigger på, når de skal vurdere udviklingen i økonomien.

Forventningen er, at den kommende periode vil byde på et ujævnt forløb, og så skal vi se, hvad det er for en økonomi, der står tilbage, når vi for alvor begynder at lette på låget.

Frederik Engholm

Chefstrateg i Nykredit

Ekspert i global økonomi, politik og markeder. Oversætter globale begivenheder til danskerne og viser, hvordan de navigerer sikkert gennem kapitalmarkedernes konstante turbulens.

Relaterede Artikler

Økonomi | 19 min

USA-valg: Pilen peger på Biden – og det vil løfte væksten

En sejr til Joe Biden (ved USA’s kommende præsidentvalg) vil kunne sætte mere gang i væksten end en ny Trump-sejr. Det siger chefstrateg Frederik Engholm.
Økonomi | 19 min

Hør hvad du som investor skal holde øje med i resten af 2020

Corona-pandemien fylder stadig mest hos investorerne dette efterår, selvom præsidentvalget i USA også står for døren. Det fortæller chefstrateg Frederik Engholm, der også vurderer, hvordan nye bølger af virus kan påvirke markedet.
Formue | 17 min

Mere fokus på USA-valg end normalt - hør hvad du skal holde øje med

Investorerne er i år mere og tidligere fokuseret på præsidentvalget i USA, end de plejer. Hør hvorfor og hvad chefstrateg Frederik Engholm vil holde øje med over de kommende uger frem mod valget 3. november.