Det har kunnet betale sig at holde fast i sin investeringsstrategi

Langt størstedelen af Nykredits kunder har valgt at holde fast i deres investeringsstrategi gennem corona-uroen, og den tilgang har vist sig at være rigtig fornuftig.

Selv om flere investorer givetvis har haft lyst til at sælge deres aktier, da markedet dykkede i februar og marts, så har det allerede nu vist sig, hvorfor det er en god idé at holde fast i sin strategi, når uroen rammer markederne.

For lige så hurtigt som det gik ned, lige så hurtigt er markederne vendt takket være de massive hjælpepakker, som blev lanceret i ekspresfart.

Således har eksempelvis de kunder, der investerer gennem Nykredits plejeprodukt Privat Portefølje, oplevet en stigning fra bunden den 23. marts på mellem 8,94 og 22,37 pct. afhængigt af, om man har en aktietung portefølje med 80 pct. aktier, eller en mere defensiv portefølje med 80% obligationer og 20% aktier.

Den markante stigning understreger ifølge formueekspert Camilla Schjølin Poulsen, hvorfor det er så vigtigt at holde fast i sin investeringsstrategi.:”Historien viser, at der ofte kommer et markant opsving efter store aktiefald, og det må man også sige har været tilfældet under corona-uroen, hvor april blev den bedste aktiemåned i mere end 30 år. Udviklingen viser, hvorfor det er så vigtigt, at man ikke begynder at sælge ud på nedturen, da man kan gå glip af de store opsving. Og er man først stået af toget, kan det være rigtigt svært både at indhente det tabte, men også at vide hvornår man skal stige på igen.” 

”Du bør altså ikke lade frygten for tab styre dine beslutninger, når markedet falder, men derimod holde fast i sund fornuft og din planlagte strategi – og tilsvarende når markedet stiger, så du ikke bliver overmodig. Det kan lyde lidt kedeligt, men vi ved af erfaring, at det er den strategi, der giver de bedste resultater over tid.”  

Den periode vi netop har været igennem understreger, hvor uforudsigelige markedsbevægelserne kan være, og hvor svært det er at time markedet.

Camilla Schjølin Poulsen, formueekspert i Nykredit

Hav en tidshorisont på mindst tre år

Selv om markedet har rettet sig, vil de fleste investorer stadig opleve, at værdien af deres investeringer samlet set er faldet i 2020. Og det leder naturligt til spørgsmålet om, man ikke bare skulle have solgt, da corona-epidemien gjorde sit indtog?

”Den periode vi netop har været igennem understreger, hvor uforudsigelige markedsbevægelserne kan være, og hvor svært det er at time markedet. Når det går meget hurtigt ned, vil det typisk også gå meget hurtigt op, men hvornår vendingen kommer, er meget svært at forudse. Derfor er vores råd altid, at man ikke skal prøve at time køb og salg, men at man i stedet skal fokusere på at lægge en god langsigtet strategi og holde fast i den,” siger Camille Schjølin Poulsen og refererer til en analyse af det amerikanske aktieindeks S&P.

Her viser tal, der rækker tilbage til 1872, at aktier i gennemsnit har givet et årligt afkast på 6-7 pct. renset for inflation.

”Det er dog væsentligt af hæfte sig ved, at der er tale om et gennemsnitligt afkast, for som vi har set i år, så kan afkastet svinge meget fra år til år, og samtidig er historiske afkast ingen garanti for fremtiden. Derfor anbefaler vi også altid, at du har en tidshorisont på minimum tre år, når du investerer. Med det tidsperspektiv kan du tåle, at der kommer udsving i din portefølje undervejs, og statistisk vil du også være investeret længe nok til, at du kan opnå en bid af det gode aktieafkast,” siger Camilla Schjølin Poulsen.

 

Investor Insights indhold er alene udarbejdet til information og inspiration, og omtale af lande, selskaber og/eller fonde skal derfor ikke betragtes som en investeringsanbefaling. Tal altid med en rådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering, og få afdækket om en given investering passer til din investeringsprofil.

Camilla Schjølin Poulsen

Privatøkonom i Nykredit

Nykredits ekspert på opsparings- og formueområdet.

Relaterede Artikler

Aktier | 4 min

Analyse: Hvor hurtigt indhenter markederne de negative udsving?

Udsving er en uundgåelig del af livet som investor på aktiemarkedet. Men hvor hurtigt indhenter markedet de pludselige fald, som der sandsynligvis kan komme flere af i den kommende tid? Det giver Nykredits senioranalytiker, Frederik Romedahl, svar på.
Aktier | 3 min

Den amerikanske regnskabssæson kan give bølgegang på markederne

Den amerikanske regnskabssæson står for døren, og det vil forventeligt sende urolige vibrationer ud i markederne. Hør hvad Nykredits chefstrateg, Frederik Engholm, forventer sig af den kommende tid, hvor de amerikanske selskaber aflægger regnskab.
Aktier | 3 min

Tidens marked kræver en delikat balancegang i porteføljen

Der er usædvanligt mange faktorer, der skal balanceres i tidens nervøse marked. Chefstrateg Frederik Engholm fortæller, hvorfor Nykredit på den baggrund vælger af skrue ned for industriaktierne og op for sundhedsaktierne.